Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRHUNSKI STRUČNJAK

Thomas Tuchel proglašen za trenera godine: Osvajanje Lige prvaka ipak presudilo

FILE PHOTO: Champions League Final - Manchester City v Chelsea
SUSANA VERA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
26.08.2021.
u 23:20

Biračko tijelo koje su činila 24 izbornika reprezentacija s ovogodišnjeg Eura, 80 trenera klubova koji su prošle sezone igrali u grupnoj fazi Lige prvaka i Europske lige te po jedan novinar iz zemalja članica Uefe.

Njemački stručnjak Thomas Tuchel proglašen je trenerom godine u izboru Uefe, a iza sebe je ostavio talijanskog izbornika Roberta Mancinija te Josepa Guardiolu čiji je Manchester City s Chelseajem pobijedio u finalu Lige prvaka.

Tuchel je 26. siječnja preuzeo Chelsea i postao prvim trenerom koji je dvije godine zaredom s dva različita kluba došao do finala Lige prvaka. S Paris Saint-Germainom je 2020. izgubio finale od Bayerna u Lisabonu, ali je već sljedeće sezone u Portu na klupi Chelseaja dočekao trofej.

Biračko tijelo koje su činila 24 izbornika reprezentacija s ovogodišnjeg Eura, 80 trenera klubova koji su prošle sezone igrali u grupnoj fazi Lige prvaka i Europske lige te po jedan novinar iz svake od 55 zemalja članica Uefe, 47-godišnjem Tuchelu su dali 378 bodova, dok ih je prvak Europe s Italijom Roberto Mancini osvojio 292. Josep Guardiola je zaradio 198 bodova.

Trenerom godine u konkurenciji ženskih nogometnih klubova i reprezentacija je prvi čovjek struke u Barceloni Lluis Cortes.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije