Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sunčica Lozić

Teškoće viceprvakinje: Kaštela joj ne da niti za običnu kavu

15.06.2017.
u 07:00

Mlada ritmičarka od grada je dobila za treninge jedan slobodan termin u 7 dana

Sunčica Lozić, juniorska viceprvakinja Hrvatske u ritmičko-sportskoj gimnastici i reprezentativka Hrvatske morat će zbog nerazumijevanja u rodnim Kaštelima napustiti grad i klub i preseliti u Zagreb.

– Jako sam razočaran. Tužan i očajan. Grad Kaštela jednostavno nije prepoznao njezinu kvalitetu. Bez obzira na to što je moje dijete, ali Sunčica je trenutačno jedna od perspektivnijih mladih sportašica u Hrvatskoj – rekao je tata Ivica koji je sav zarađeni novac od svog restorana ulagao u kćerinu karijeru.

Nema je u proračunu?

Problem je što Sunčica ima samo jedan termin tjedno za treninge. Jedan trening? Da je riječ o nekakvoj amaterki, to bi bilo normalno. Ali, riječ je o ritmičarki koja iza sebe ima nastupe na brojnim međunarodnim turnirima te na europskom juniorskom prvenstvu.

– Rekli su mi da u dvije dvorane, koliko ih je u Kaštelu, nema više slobodnih termina. Pa ako nam ne mogu u Kaštelima omogućiti uvjete, onda mi ne preostaje ništa drugo nego da se kći preseli u Zagreb i ondje nađe novi klub – iskreno će tata.

Zanimljivo je da Sunčice Lozić uopće nema u nikakvom proračunu Zajednice sportova grada Kaštela. Kao da ne postoji. Primjerice, rukometni klub Kaštela, koji je ove sezone ispao iz Premijer lige, imat će sljedeće sezone za 30.000 kuna veći budžet od odbojkaša Kaštela koji su šest puta zaredom bili prvaci Hrvatske. Na Sunčicu kao da u rodnom gradu nitko ne računa, a svi jako dobro znaju tko je i što je.

Možda je nekima zasmetalo što joj je trenerica Milena Reljin iz Beograda.

– Nadam se da su to samo priče. U Kaštelima nema stručne trenerice za ritmičko-sportsku gimnastiku. Izabrao sam Milenu za trenericu jer je riječ o osobi koja je bila među top deset na svijetu dok je vježbala. No, nije ni meni svejedno više plaćati silan novac za boravak u Beogradu. Milena bi i dalje ostala njezin prvi trener, ali Sunčici treba trener u hrvatskom klubu – kaže Ivica.

Maksimir i Aura u utrci

U Zagrebu bi je svi klubovi rado vidjeli u svojim redovima. Jedan od klubova koji je jako zainteresiran je Aura, klub od Nike Crevatini, ali želi je i Maksimir gdje već godinama kao trenerica radi iskusna Gordana Cimaš.

– Iskreno, želio bih da Sunčica ima što više termina za treninge. Jer, da bi bila u europskom vrhu, mora naporno vježbati svaki dan. U Kaštelima to nije bilo moguće. Samo želim da moje dijete ima normalne uvjete i ništa drugo – zaključio je Ivica Lozić. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije