Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lewis Hamilton:

Teško je pratiti Vettela, dva sam kilograma izgubio tamo

Lewis Hamilton
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
15.05.2017.
u 16:23

Hamilton se krenuo vraćati u prvenstvo formule 1, nakon dvije utrke posta ponovno je otvorio pobjednički šampanjac.

Sudeći po prvih nekoliko utrka sezone, bit će ovo zanimljivo prvenstvo formule 1. Zanimljivo, nakon dugo vremena, još otkako su pistama harali Alain Prost, Ayrton Senna, Michael Schumacher i Damon Hill... nakon čega su zavladali uglavnom dueli. No početak ove sezone obećava zanimljiv nastavak. Lewis Hamilton, Sebastian Vettel i Valtteri Bottas F1 scenu preselili su u Španjolsku.

Britanac je izborio pole position i šansu da se bodovno oporavi dobro je iskoristio te uzeo 55. pobjedu u svojoj karijeri i iza sebe ostavio Sebastiana Vettela i Daniela Ricciarda (1. Hamilton 01:35:56.497, 2. Vettel 01:35:59.987, 3. Ricciardo 01:37:12.317). U ukupnom poretku vodi Vettel sa 104 boda, Hamilton ima 98, a treći Bottas 63.

Räikkönen kriv za suze

– Seb je bio jako brz. Nisam dovoljno dobro počeo, malo mi se čudno okretao kotač. Morat ću popričati sa svojim momcima o tome. Mislim da sam izgubio gotovo dva kilograma tamo. Bilo je teško usredotočiti se na Vettela. Pravi je privilegij utrkivati se protiv nekoga tko je dobar kao on – rekao je Hamilton nakon utrke.

Odmah na početku Vettel je zagrizao, ali taj tempo nije držao do kraja, a nakon što je Kimi Räikkönen ispao, on je ostao jedini Ferrari na stazi. Ta činjenica rastužila je dječaka na tribini koji je uplakan u Ferrarijevoj majici pratio odlazak Räikkönena sa staze. No on je na kraju ipak dobio zagrljaj i sliku s Kimijem, a suze je zamijenio osmjehom, dok Finac ipak nema razloga za slavlje kao ni njegov sunarodnjak Valtteri Bottas koji se također nije proslavio u Španjolskoj.

Ricciardo umjesto Bottasa

Mercedes je nakon Bottasove pobjede u Rusiji preuzeo vodeću poziciju u poretku konstruktora, a Hamilton ju je sada povećao bez njegove pomoći. Tako je Valtteri koji je nakon 80 utrka u Rusiji konačno došao do prve pobjede na tome i stao. Na Circuitu de Barcelona – Catalunya ostao je bez bodova zbog problema s motorom. A njegov odlazak pomogao je Ricciardu.

– Dobar je to osjećaj. Imali smo malo sreće što je Valterri stao, ali uzeli smo što smo mogli. Stvarno sam sretan što ponovno prolijevam šampanjac – rekao je Daniel Ricciardo koji je zadovoljan svojim novim postoljem, dok Vettel ipak malo žali.

– Trudio sam se, gurao. Imao sam jako dobar početak pa poslije izgubio. Sramota, ali bila je to dobra utrka – rekao je Nijemac koji je završio na drugom mjestu.

– Bila je to vrlo teška utrka sa strategijom i vozačima koji dolaze zajedno. Sve u svemu vrlo zadovoljavajuće – dodao je šef Mercedesa Toto Wolff. A na pitanje je li se Lewis Hamilton vratio on je jednostavno odgovorio:

– Nikada nije ni otišao.

Komentara 2

AU
austrougarskigeneral
18:25 15.05.2017.

f1 trebaduele kao hill vs schumacher

KA
kažemja
17:58 15.05.2017.

Jako površan članak. "Valteri Bottas nije se proslavio " ??? Kako , u kome smislu? Pa čovjeku je riknuo motor ,što je on tu kriv? Bio bi sigurno među top 4 !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije