Naslovnica Sport Tenis

Teniska legenda suspendirana zbog rasističkih i seksističkih ispada

Ilie Nastase kažnjen je od Međunarodne teniske federacije (ITF) zabranom sudjelovanja i obnašanja svih službenih dužnosti u tijelima i natjecanjim pod ingerencijom ITF-a do 31. prosinca 2020. godine
21. srpnja 2017. u 17:04 1 komentara 3129 prikaza
Ilie Nastase
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Legendarni rumunjski tenisač Ilie Nastase kažnjen je od Međunarodne teniske federacije (ITF) zabranom sudjelovanja i obnašanja svih službenih dužnosti u tijelima i natjecanjim pod ingerencijom ITF-a do 31. prosinca 2020. godine, zbog rasističkih komentara upućenih prema Sereni Williams, verbalnog napada na članove Fed kup ekipe Velike Britanije te na službene osobe i predstavnike medija, objavio je u petak ITF.

Ilie Nastase Incident Teniska legenda vrijeđala suparnice, pa je izbačena s terena

Svojim se nedoličnim ponašanjem za vrijeme Fed kupa dvoboja Rumunjske i Velike Britanije, u kojem je sudjelovao kao izbornik rumunjske reprezentacije, Ilie Nastase ogriješio o nekoliko članaka pravilnika o natjecanju u Fed Cupu te ga je ITF-ovo interno Sudbeno vijeće proglasilo krivim po nekoliko točaka:

1) G. Nastase je uputio potpuno neprimjeren komentar prema nerođenom djetetu Serene Williams, koje su imale rasističke konotacije,

2) G. Nastase je uputio seksitičke komentare izbornici Fed kupa reprezentacije Velike Britanije Anne Keothavong,

3) G. Nastase je vrijeđao i prijetio akreditiranom predstavniku medija,

4) G. Nastase je vrijeđao i prijetio službenim osobama na dvoboju kao i članovima reprezentacije Velike Britanije, odbio je napustiti teren i namjerno se sukobljavao sa suparničkom ekipom.

"Zbog svih nabrojanih prijestupa ITF-ovo interno Sudbeno vijeće kaznilo je Ilie Nastasea zabranom obnašanja svih dužnosti, uključujući i poziciju izbornika, na svim ekipnim i pojedinačnim natjecanjima pod ingerencijom ITF-a od 23. travnja 2017. godine do 31. prosinca 2020. godine. Ilieu Nastaseu će biti onemogućen pristup tim natjecanjima od 23. travnja 2017. do 31. prosinca 2018. godine. Grand Slam turniri nisu uključeni u ovu kaznu, jer se ne nalaze pod jurisdikcijom ITF-a. Nastase je novčano kažnjen sa 10.000 američkih dolara", stoji u priopćenju ITF-a.

Ilie Nastase i Rumunjski teniski savez imaju mogućnost u roku od 21 dana žaliti se na ovu odluku nezavisnom tribunalu.

Novak Đoković KAKVE POHVALE Murray: Đoković je životinja, on je najbolji! Jelena Đoković i Novak Đoković Slave godišnjicu Dok svi bruje o aferama, Đoković supruzi poslao poruku koja je oduševila svijet Novak Đoković lijepa i atraktivna Đoković u zagrljaju seksi kuharice, Englezi tvrde da je ona razlog za krizu braka!
Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?