Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriv je

Tenisaču iz TOP 100 prijeti doživotna supenzija zbog namještanja

Nicolas Kicker
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
25.05.2018.
u 12:25

Istraga je pokazala da je Argentinac namjestio susret na turniru u Padovi i u kolumbijskoj Barranquilli

Argentinski tenisač Nicolas Kicker suspendiran je zbog namještanja. Naime, 84. igrač svijeta proglašen je krivim za namještanje dva meča na Challenger turnirima prije tri godine.

Istraga je pokazala da je Argentinac namjestio susret na turniru u Padovi i u kolumbijskoj Barranquilli. Agencija koja istražuje sumnjive rezultate u tenisu je objavila kako 25-godišnji tenisač nije surađivao tijekom istrage, a otkriveni su i detalji koji su naveli na sumnju u namještanje.

Nicolas Kicker
1/6

Na turniru u Barranquilli Kicker je bio favorit protiv Ekvadorca Giovannija Lapenttija i izgubio sa 6:2, 2:6, 5:7, a tečaj na njegovu pobjedu bio je 1.50.

Lapentti je sjajno krenuo u meč, oduzeo je servis suparniku, no Kicker se vratio u susret i poveo s 5:2. Argentinac je servirao za prvi set.

U tome trenutku tečaj na njegovu pobjedu nije bio 1.25 ili manji, kada je već bio postavljen za favorita, nego  visokih 3.30. Širom svijeta zabilježene su visoke uplate na pobjedu Lapenttija iako je gubio. 

U drugom setu Lapentti je poveo sa 4:2, a tečaj na njegovu pobjedu bio je 1.12. Ekvadorac je osvojio drugi set sa 6:2.

Zanimljiv gem odigran je u trećem setu kod rezultata 4:4. Kicker je na svom servisu imao dvije dvostruke pogreške, ali potom Lapentti nije vratio dva servisa.

Kicker nije bio previše zadovoljan, ali dva gema kasnije Argentinac nije 'pokazao' želju za pobjedom. Lapenti je slavio s 2:6, 6:2, 7:5.

Nicolas Kicker
1/17

Komentara 2

MA
mantheman
14:43 25.05.2018.

Sport u kojem je najlakse namjestit, uvijek ti se može dogoditi "slucajni" aut ili dupla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije