Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dino Skender

Tek mu je 35 godina, a već 14 radi kao trener!

Dino Skender
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/3
31.03.2019.
u 09:28

Ako se Zekićevo odstupanje s klupe već nije moglo izbjeći, a takav se rasplet naslućivao tjednima, dogodio se u nevrijeme, nakon reprezentativne stanke koja bi novom treneru dala dragocjeno vrijeme da upozna momčad sa svojim zahtjevima.

Nakon tri i pol godine, odnosno 152 utakmice (69 pobjeda, 40 neodlučenih ishoda i 43 poraza), Zoran Zekić više nije trener Osijeka. Presudilo mu je mjesec dana bez radosti pobjede, niz od pet utakmica bez trijumfa koji je momčad doveo u nezavidnu situaciju u kojoj joj do jučer sigurna Europa danas ozbiljno “visi”.

Ni sat vremena kako je Zekić poslije osvojenog boda protiv Gorice preuzeo svoj dio odgovornosti i dao mandat na raspolaganje, klub je u vlastitim redovima našao rješenje.

Najmanje do kraja sezone Osijek će voditi Dino Skender, dosadašnji trener B momčadi. S 35 godina Skender (inače mlađi brat nekadašnjeg Osijekova vratara, a danas zamjenika sportskog direktora Marina) postao je trenutačno najmlađi trener u Prvoj HNL, ali i najmlađi u povijesti Osijeka.

Ove sezone treći u 2. HNL

Dino Skender je u trenerskoj hijerarhiji napredovao stepenicu po stepenicu, od 15 godina staža svega tri je proveo izvan Gradskog vrta. Već s 21 godinom počeo je na mjestu trenera najmlađih uzrasta Osijeka, a potom je prošao sve uzrasne kategorije do klupe one najjače u jesen 2013. u kojoj je bio pomoćnik Ivici Kuleševiću na 12 prvenstvenih utakmica. 

Kuleševićeva desna ruka kasnije je bio u drugoj momčadi Rijeke, a jedno je vrijeme radio i s mlađim kategorijama Puškaš akademije.

Klupu tek formirane B momčadi Osijeka Skender je preuzeo u siječnju 2017., iz Treće HNL je uveo u drugu ligu u kojoj je razvojni tim bijelo-plavih ostavio pri vrhu, sa šest bodova zaostatka za liderom Šibenikom i bodom manje od Dinama. Prva HNL logičan je slijed toga hijerarhijskog napretka.

– Znao sam kako će ovaj trenutak prije ili poslije dogoditi, a prilika mi se pružila na nesretan način. Mlad sam u usporedbi s trenerima u drugim ligama, pa i u HNL-u, ali imam dovoljno samopouzdanja da vjerujem kako mi to neće biti otegotna okolnost - kazao je Skender na svojoj promociji.

Istina, pripreman je da jednog dana preuzme klupu najjače momčadi, no njegova se promocija dogodila u najgore vrijeme, u situaciji u kojoj može ili “izgorjeti” ili uspjeti.

– Neće biti odstupanja od ciljeva postavljenih na početku sezone. Momčad je pod pritiskom zakočila, a na meni je da čim prije pokušam skinuti to breme s njih – kazao je Skender u nastupnom obraćanju medijima obavljenim prije nego što se svlačionici obratio kao novi šef struke.

Iz perspektive rezultata i upitnog ispunjenja imperativa s početka sezone odluka klupskih čelnika da prihvate Zekićev mandat 12 kola prije kraja sezone je razumljiva. Međutim upitan je trenutak u kojem se smjena dogodila.

Ako se Zekićevo odstupanje s klupe već nije moglo izbjeći, a takav se rasplet naslućivao tjednima, dogodio se u nevrijeme, nakon reprezentativne stanke koja bi novom treneru dala dragocjeno vrijeme da upozna momčad sa svojim zahtjevima.

Ovako će Skender sada imati tek dva, najviše treninga da okrene Osijekov “kotač sreće” jer već u srijedu mu slijedi gostovanje kod Intera u Zaprešiću, koji će mu biti trenerska premijera u prvoligaškoj konkurenciji, a onda u nedjelju i utakmica protiv Hajduka na Poljudu. Vremena za velike promjene nema.

R. Grnja preuzeo B momčad

– Ne bih htio govoriti o promjenama prije nego što razgovaram s momčadi. Ne želim izgubiti ni jednog nogometaša prije nego što uđem u svlačionicu. Dolazim s idejom kako ove igrače prilagoditi nekom mojem idealnom principu i sustavu, no ako sustav ne bude odgovarao njihovom profilu, prilagodit ću ga bez problema kadru kojeg imam.

Tražit ću čvrstu, defenzivno odgovornu formaciju i discipliniranu, ali pokušati ugraditi napadački prepoznatljiv stil igre... To su dugoročni ciljevi, ali moram se prvo fokusirati na one kratkoročne. Moramo biti oprezni jer momčad je u osjetljivom stanju i bitno je da je prvo psihički podignemo – kazao je novi šef struke u Gradskom vrtu.

Skenderovu ulogu u B momčadi preuzeo je Ronald Grnja, do jučer jedan od Zekićevih pomoćnika, koji je prvu utakmicu na novoj funkciji imao samo nekoliko sati nakon svog imenovanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije