Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPISALI MU I PJESMU

Tata Miočić progovorio nakon Stipinog poraza pa otkrio razmišlja li mu sin o mirovini

30.03.2021.
u 08:06

– Javio mi se Stipe odmah iz bolnice i rekao da je sve u redu, da nije teže ozlijeđen, da mu je ozlijeđen samo ego.

Detronizirani svjetski prvak Stipe Miočić dokaz je da nisu svi sportovi jednako pravedni prema sportašima. U tenisu možete u prvom setu ne postojati na terenu (0:6), no još imate priliku pobijediti u tome meču. Ako netko protiv vas u prvom poluvremenu povede s 20 koševa prednosti, još možete napraviti preokret i pobijediti ga. Kada neku vrhunsku nogometnu momčad netko “nakanta” s 4:0, već u uzvratu ima priliku za iskupljenje i da ide dalje. Ako je neki vrhunski tenisač izgubio meč 6:1, 6:0, već sljedeći tjedan ima priliku za popravni. Nažalost, to nije slučaj i s gladijatorima, jer oni kada izgube nokautom, radi medicinske suspenzije, priliku za iskupljenje moraju čekati mjesecima, a sve to vrijeme vrti im se scena teškog poraza. Dakle, postoje sportovi koji dopuštaju velike pogreške, koje su, čak i u sklopu istog nastupa, još uvijek ispravljive. No, tu su i sportovi – a to su ponaprije kontaktni borilački sportovi, ali i skijanje i automobilizam – u kojima su velike pogreške jednostavno neoprostive.

Nešto je nedostajalo

Tako je bilo i sa Stipom Miočićem i njegovom pogreškom u drugoj rundi neuspjele obrane naslova UFC-ova teškaškog prvaka protiv Francisa Ngannoua. U borbi s tjelesno dominantnim suparnikom napravio je jedan krivi potez (krenuo je na suparnika spuštenih ruku), ali u zao čas, i za njega je borba bila gotova. A govorimo o najvećem UFC-ovu teškašu svih vremena, o borcu koji je imao najviše uspješnih obrana (4) naslova prvaka, teškašu koji je dobio najviše bonusa za borbu odnosno izvedbu večeri.

I zato su, oslikavamo to na Stipinu primjeru, gladijatori sportaši posebne vrste. Jer, baš zato što su njihove pogreške bolnije od pogrešaka tenisača, nogometaša, košarkaša, rukometaša i inih sportaša, zato su i njihove pobjede krvavije i na svoj način vrednije. Jer, iza njih nije samo sva ona trenažna muka nego su u svaki njihov uspjeh utkane i pretrpljene batine.

A njih je ovaj put američki Hrvat pretrpio podosta te ostao i bez pojasa svjetskog prvaka. S obzirom na to da se Stipe poslije meča nije pojavio na presici jer je morao u bolnicu, nakratko smo porazgovarali s njegovim ocem Bojanom.

– Javio mi se Stipe odmah iz bolnice i rekao da je sve u redu, da nije teže ozlijeđen, da mu je ozlijeđen samo ego.

U tim trenucima bilo je prerano govoriti o daljnjim planovima pa tako i o mogućem umirovljenju s obzirom na to da će Miočić ovog ljeta napuniti 39 godina.

– Ne, ni prije ni poslije ove borbe Stipe nije spominjao umirovljenje. Ja vjerujem da će se on i dalje boriti. I to možda već potkraj ove godine.

I sam je priznao pogrešku

Stipe je već jednom izgubio naslov prvaka, ali ga je potom i vratio. Indikativno je da je oba puta ostao bez naslova u razdoblju kada mu je supruga bila trudna. Kako uoči prve borbe s Cormierom, tako i prije druge borbe s Ngannouom. Tko zna, možda je obiteljski posvećenom čovjeku poput njega ta briga za suprugu i djecu – a svaka trudnoća je i dodatna briga – Stipi ometala maksimalnu usredotočenost. Jer, pokazalo se da je izazivač Ngannou ovaj put bolje proveo svoju taktiku.

- Stipina supruga bila je s njim u Las Vegasu, ali on nije htio da ide s njim u dvoranu. Zbog epidemioloških razloga, a nije htio ni da se izlaže stresu tijekom borbe za koju je cijeli svijet znao da će biti iznimno teška. No, i u ovoj borbi, baš kao i u onoj prvoj s Cormierom, nešto je nedostajalo.

No, nije baš cijeli svijet mislio da će to tako završiti.

– U borilačkim je sportovima mogućnost poraza uvijek prisutna, no i ja sam iznenađen ovakvim ishodom. Mislio sam da će se Stipe strpjeti i da će početi napadati od treće runde, kada se Ngannou izmori, no on je krenuo ranije. I priznao je da je napravio pogrešku – kaže Miočićev otac sretan što Stipe ima veliku podršku navijača.

A jedan od njih, Vlado Visković, iz Austrije obratio mu se stihovima:

“Mala je greška, borba je bila teška, ali glavu gore i ratnici se malo umore. Stipe, poraz je dio toga, imaš podršku naroda svoga... Hrvati ti se zahvaljuju za sve pobjede tvoje, vjerni svetoj boji ostaju i uz tebe uvijek stoje. Hvala ti od srca koje za Hrvatsku kuca. Stipe, tu kraj nije, ponos si cijele Croatije...”.

Ne odluči li se objesiti rukavice na zid, nekoliko je scenarija za Stipu Miočića. Najpoželjniji je da mu UFC omogući uzvrat i da i s Ngannouom “odradi trilogiju”, no to nije i prva opcija za UFC-ova šefa Danu Whitea. On navija za Ngannouovu borbu s Jonom Jonesom, koji trenutačno traži previše milijuna USD (navodno 15) za svoj teškaški debi. Ako bi pak Ngannou prvo branio naslov protiv drugog izazivača Derricka Lewisa, Stipi bi mogli ponuditi i borbu s Jonom Jonesom (ako bi on to prihvatio). Moguć je i okršaj s Lewisom, no to je borba u kojoj Stipe ne bi mogao zaraditi puno ni sportski ni financijski. A za ovu borbu Stipe je dosad dobio 790.000 USD (Ngannou 580.000), a čeka se još i udjel od PPV prijenosa. Sveukupno, od nastupa u borbama, Stipe je u karijeri zaradio šest milijuna USD. 

Ključne riječi

Komentara 4

VU
VučedolacHrvat
08:31 30.03.2021.

Stipe treba zajedno s Jonesom otići u Belatore odraditi meč za GOAT titulu uzet još 2 milijuna i tako naguziti cionista danu whita.

Avatar Agresor
Agresor
08:15 30.03.2021.

Šipe se treba povuć.

Avatar messerschmidt
messerschmidt
08:21 30.03.2021.

Imaš ti dovoljno da uživaš mlad u penziji. Dođi u Zadar, tu ćeš biti kralj, a lovu nikad nećeš potrošiti. U Americi ćeš bankrotirati brzo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije