Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTA Linz

Talijanka Giorgi uvjerljivo do naslova

Camila Giorgi
Foto: Toru Hanai/REUTERS/PIXSELL
14.10.2018.
u 15:35

Giorgi je drugi put u karijeri igrala za pobjednički trofej u Linzu i u drugom pokušaju ga se uspjela domoći, za razliku od prvog pokušaja 2014. godine, kad je u 'tie-breaku' trećeg seta poražena od Čehinje Karoline Pliškove.

Najbolja talijanska tenisačica Camila Giorgi osvojila je naslov pobjednice WTA turnira u austrijskom Linzu, gdje je u nedjeljnom finalu svladala Ruskinju Jekaterinu Aleksandrovu sa 6-3, 6-1 za samo 59 minuta igre.

Giorgi je drugi put u karijeri igrala za pobjednički trofej u Linzu i u drugom pokušaju ga se uspjela domoći, za razliku od prvog pokušaja 2014. godine, kad je u 'tie-breaku' trećeg seta poražena od Čehinje Karoline Pliškove. Tako je 26-godišnja Talijanka stigla do drugog WTA naslova u karijeri, a prvog nakon trijumfa na travnatoj podlozi u nizozemskom 's-Hertogenboschu 2015. godine.

Pobjeda u Linzu donijela je Camili Giorgi proboj do 28. mjesta na WTA ljestvici, što predstavlja njezin najbolji renking u karijeri.

Za 23-godišnju kvalifikanticu Jekaterinu Aleksandrovu ovo je bilo prvo finale na WTA turnirima u karijeri. Unatoč porazu, u ponedjeljak će ponovno biti među sto najboljih na svijetu, na 87. mjestu pojedinačne WTA ljestvice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije