Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finale

Alexander Zverev postao petim sudionikom ATP Finala

Alexander Zverev
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
13.10.2018.
u 00:26

Zverev je prošle godine po prvi put izborio mjesto na ATP Finalu, a u svom premijernom nastupu je u tri meča u skupini ostvario jednu pobjedu

Nijemac Alexander Zverev ulaskom u polufinale ATP turnira Masters 1000 serije u Šangaju skupio je dovoljno bodova da i teoretski osigura mjesto među osmoricom najboljih tenisača svijeta, koji će od 11. do 18. studenog sudjelovati na završnom turniru, Nitto ATP Finalu u Londonu.

Zverev je prošle godine po prvi put izborio mjesto na ATP Finalu, a u svom premijernom nastupu je u tri meča u skupini ostvario jednu pobjedu, svladavši najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića, a dvaput je poražen, od Švicarca Rogera Federera i Amerikanca Jacka Socka.

Alexander Zverev
1/4

Zverev se pridružio Rafaelu Nadalu, Rogeru Federeru, Novaku Đokoviću i Juanu Martinu del Potru, koji su prije njega već osigurali nastup na završnom turniru u Londonu.

Za popunjavanje preostala tri mjesta u ovom trenutku najbolje izglede imaju Marin Čilić (3825 bodova), Kevin Anderson (3720) i Dominic Thiem (3535). Najveću prijetnju spomenutoj trojici predstavljaju Kei Nishikori, koji je plasmanom u četvrtfinale turnira u Šangaju došao do 3000 bodova u ovoj sezoni i još može povećati taj zbroj, ovisno o rezultatu današnjeg dvoboja s Rogerom Federerom, te Amerikanac John Isner (2930 bodova) koji će se sljedećeg tjedna vratiti u akciju na ATP turniru u Stockholmu.

Borna Ćorić se trenutačno nalazi na 14. mjestu s 1880 bodova, što može popraviti daljnjim napretkom na turniru u Šangaju, a ispred njega su na ljestvici još i Fabio Fognini (2135), Kyle Edmund (1945) te Stefanos Tsitsipas (1905). Pobjedom nad Ebdenom u četvrtfinalu turnira u Šangaju preskočio bi Britanca i Grka, a plasmanom u finale našao bi se i ispred Talijana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije