Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mediji

Talijani se uplašili da će vlč. Sudac biti tajni adut Slavena Bilića

Slaven Bilić (1)
Slavko Midžor, Goran Stanzl / Pixsell
13.06.2012.
u 22:36

Talijanski mediji objavili priču da će među vatrene doći velečasni Zlatko Sudac koji je "neka vrsta hrvatskog padre Pija"

Izbornik talijanske nogometne reprezentacije Cesare Prandelli izjavio je kako je utakmica protiv Hrvatske ključna za konačni izgled tabliceCskupine. Pohvale za dobru igru azzurra protiv Španjolaca, Prandelli je odmah htio utišati kazavši kako će utakmica protiv vatrenih biti odlučujuća za prolazak.

 

- Utakmica koju ćemo igrati protiv Hrvatske bit će odlučujuća za nas u ovoj skupini. Neću mnogo izmijeniti sastav u odnosu na onaj koji je započeo utakmicu protiv Španjolske. Potreban je kontinuitet. Moramo pobjediti kako bismo izbjegli opasnost od ispadanja. Neće nam biti lagano. Bit će to utakmica u kojoj će odlučiti detalji - kazao je Prandelli.

 

To je suština njegovih izjava uoči utakmice Italija – Hrvatska. A talijanska glasila nagađaju hoće li na teren istrčati ista momčad ili će možda od prve minute umjesto Balotellija igrati Di Natale. Bez obzira što je Prandelli dao do znanja kako Balotelliju treba dati novu šansu, talijanski novinari inzistiraju na Di Nataleu od prve minute. Možda bi umjeto Thiage Motte mogao igrati Nocerino, koji je borbeniji.

 

Cassano, koji se ispričao za svoje homofobne izjave, o Hrvatskoj je rekao sljedeće:

 

- Njihova snažna točka je Modrić. Želimo ih pobjediti kako bismo zaključili raspravo oko kvalifikacija.

 

Modrić i Mandžukić glavne su teme talijanskih medija. No, ozračje koje vlada u Italiji uoči utakmice s Hrvatskom je dosta optimističko. Razlog za optimizam je utakmica koju su Talijani odigrali protiv Španjolaca. No, neće biti mnogo talijanskih navijača na stadionu u Poznanju. I u utakmici protiv Španjolske bilo je manje talijanskih od španjolskih navijača. Na stadionu u Poznanju će biti oko 6500 talijanskih navijača protiv Hrvatske od gotovo 42.000 koliko ih stane na Gradski stadion. Talijani po običaju, a možda i iz praznovjerja, ne idu masovno na utakmice u skupini. U Italiji još ne vlada euforija za Euro 2012. Zapravo, reprezentacija je ispraćena bez velikog entuzijazma i bez velikih nada. Igra protiv Španjolske je talijanske tifose malo zagrijala, ali još manjka euforija.

 

Talijanska glasila pišu kako će uoči utakmice Italija – Hrvatska među vatrene stiči velečasni Zlatko Sudac, koji je “nekom vrstom hrvatskog padre Pija”, svećenika sa stigmatama koga je Ivan Pavao II. proglasio svecem. Hoće li stvarno vl. Sudac doći predvoditi misu za hrvatske nogometaše ili neće, za talijanske medije i nije bitno, već se na taj način “zabavljuju” u raznim povezivanjima vjere, praznovjerja i najvažnije (sporedne) stvari. Sigurni su, međutim, da Bilić u džepu ima sliku Ivana Pavla II.

Inače, hotel u kojem su azzurri odsjeli u Wieliczku nalazi se u neposrednoj blizini franjevačkog samostana. Franjevci su, navodno, pozvali talijanske reprezentativce na zajedničku molitvu. Vjerojatno će Talijani na molitvu otići poslije utakmice s Hrvatskom. Trapattoniju molitva nije pomogla, na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji i Japanu ni posvećena vodica koju je nosio u bočici i prskao po klupi rezervnih igrača Italije. Navodno i sada kao izbornik Irske, također katoličke zemlje, Trapattoni ima svoju bočicu s posvećenom vodicom. U svakom slučaju i u franjevačkom samostanu, u kojem navodno većina, osim za Poljsku, navija za Italiju, ima i jedan sjemeništarac, Jacob, koji će navijati za Hrvatsku, jer je podrijetlom Hrvat.

Komentara 1

DU
Deleted user
23:28 13.06.2012.

Sta je sudac naspram pape?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije