Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gazzettin izbor

Talijani pustili mašti na volju i sastavili 'reprezentaciju' bivše države

Darijo Srna
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/7
14.11.2016.
u 18:52

Talijanski novinari sastavili su 'reprezentaciju' u kojoj su četiri hrvatska i tri srbijanska nogometaša, dva igrača reprezentacije BiH, te jedan Slovenac i Crnogorac

Prošlo je 25 godina od posljednje službene utakmice reprezentacije bivše države. U utakmici kvalifikacijama za EP koja se igrala 13. studenog Jugoslavija je pobijedila Austriju sa 2:0.

Rat je već bjesnio, a hrvatskih igrača nije bilo u sastavu, kao ni utakmicu ranije protiv Ovčjih Otoka. Izbornik Ivica Osim sastavio je reprezentaciju od 15 igrača.

Obljetnica posljednje utakmice momčadi bivše države bila je povod novinarima talijanskog dnevnika Gazzetta dello Sport da sastave 'reprezentaciju'. Hrvatska ima najjaču reprezentaciju od svih država koje su nastala raspadom Jugoslavije...

Talijanski novinari sastavili su 'reprezentaciju' u kojoj su četiri hrvatska i tri srbijanska nogometaša, dva igrača reprezentacije BiH, te jedan Slovenac i Crnogorac.

Evo kako izgleda 'reprezentacija' po Gazzetti dello Sport: Handanovič (Slovenija), Srna (Hrvatska), Maksimović (Srbija), Savić (Crna Gora), Kolarov (Srbija), Modrić (Hrvatska), Matić (Srbija), Rakitić (Hrvatska), Pjanić (BiH), Perišić (Hrvatska), Džeko (BiH).

Komentara 20

HR
hr76
19:13 14.11.2016.

Nikad više!

ZR
Ze Roberto u
19:15 14.11.2016.

Drugovi iz Hrvatske; zaboravite Jjugoslaviju.....zapamtite Vukovar!!!!

DA
dario2612
20:27 14.11.2016.

a koju bi tek Austro - Ugarska imala reprezentaciju: 10 Hrvata i Alaba na lijevom boku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije