Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDU NA ŠPANJOLSKU

Talijani okrenuli protiv Crnogoraca i postali posljednji polufinalist Europskog prvenstva

Zagreb: Susret Italije i Crne Gore u ?etvrtfinalu Europskog prvenstva u vaterpolu
Sanjin Strukic/PIXSELL
12.01.2024.
u 21:39

Crna Gora je vodila nakon prve četvrtine sa 4-3, no Talijani su drugi dio dobili sa 5-0 usmjerivši utakmicu na svoju stranu. Na koncu trećeg  perioda imali su +6 (11-5) i pitanje pobjednika je bilo razriješeno.

Nakon Mađarske, Španjolske i Hrvatske, Italija je posljednji polufinalist Europskog vaterpolskog prvenstva u Zagrebu.Italija je u posljednjem četvrtfinalnom ogledu pobijedila Crnu Goru sa 14-8 (3-4, 5-0, 3-1, 3-3) izborivši polufinale protiv Španjolske.

Crna Gora je vodila nakon prve četvrtine sa 4-3, no Talijani su drugi dio dobili sa 5-0 usmjerivši utakmicu na svoju stranu. Na koncu trećeg  perioda imali su +6 (11-5) i pitanje pobjednika je bilo razriješeno.

Italiju je do pobjede predvodio Edoardo Di Somma sa četiri gola, dok je na drugoj strani najefikasniji bio Đuro Radović s dva gola.

Italija će u polufinalu igrati protiv Španjolske koja je uvjerljivom pobjedom slavila protiv Rumunjske sa 24-7 (6-2, 4-2, 7-1, 7-2).

Bronačni s posljednjeg EP-a sjajno su ušli u susret. Poveli su 3-0, pa 5-1, a koncem druge četvrtine imali su sedam razlike (10-3). U trećoj četvrtini španjolska prednost je narasla na 17-5, a na koncu je završilo s uvjerljivih 24-7.

Španjolsku su do pobjede predvodili Alvaro Ortega Granados sa šest golova, te Roger Compte Tahull i Bernart Carne Sanahuja sa po četiri gola. Kod Rumunja najefikasniji je bio David Belenyesi s dva gola.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije