Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Dasović

Takvoga nema svijet, a ima ga samo Hrvatska!

Hrvatska - Mađarska
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/5
11.10.2019.
u 22:12

Teško se oteti dojmu da niti jednoga od trojice razarača mađarske obrane, ni Rebića, ni Perišića, ni Petkovića ne bi bilo bez – Luke Modrića

U 24. minuti kršni Imoćanin Rebić pobjegao je mađarskom braniču, idealno poslužio Petkovića, a naš napadač u maestralnoj pirueti udarcem petom zatresao mrežu.

Veličanstvena egzekucija, lakoćom i sa stilom, nehajno i nonšalantno kao na školskom igralištu na Volovčici. Na kraju prvoga poluvremena još jedna mlaka reakcija mađarske obrane, i još jedan mekani dodir Petkovića za 3:0.

Hrvatska - Mađarska
1/13

Dame i gospodo, Bruno ‘Metković’ ponovno u majstorskoj izvedbi, iz mjeseca u mjesec, naklonite mu se i zaplješćite!

Ova dva detalja iz prvoga poluvremena utakmice, u kojoj su Mađari doživjeli katastrofalan brodolom u splitskoj luci, utisnula su poseban, neizbrisiv pečat pobjedi Hrvatske.

Naime, još je jednom potvrđeno, u aristokratski profinjenoj maniri Brune Petkovića, kako Hrvatska ima legitimnoga nasljednika najznačajnijih centarfora u svojoj novijoj eri; Šukera, Eduarda da Silve, Olića i Mandžukića.

I nije Bruno neumoljivi killer poput Davora ili Dudua, niti ima Mandžinu i Olinu žustrinu, upornost, energiju i brzinu, ali opet imao ‘ono nešto’, neku magiju, svilinu mekoću, maestralnost izvedbe poput baletana.

Bruno je i pirueta, i tunel, i peta, i drska podvala, i škarice, i onaj ‘balkanski ciganluk’ svojstven najpunokrvnijim svjetskim napadačima.

>> Pogledajte što je izbornik Dalić rekao nakon dvoboja s Mađarima

Takvoga plesača među bekovima, takvu elegantnu i sofisticiranu bradatu mrgu još nikada nismo imali, i hvala Bogu da ga je Bjelica iščupao iz ralja Talijana, doveo ga u Dinamo i udahnuo mu novi život.

Bruno Petković bio je okidač koji ubio ambicije Mađara i čiji su potezi dizali publiku na noge, onaj kojega nije mogao zaobići epitet igrača utakmice, premda ne i jedini junak ove spektakularne predstave.

Naime, teško se oteti dojmu da niti jednoga od trojice razarača mađarske obrane, ni Rebića, ni Perišića, ni Petkovića ne bi bilo bez – Luke Modrića.

Doživio je tako kapetan ‘pod stare dane’ da se i stadion na kojemu mu se kao igraču Dinama nekada zviždalo ustane i priredi mu ovacije kakve u Hrvatskoj, kao igrač vatrenih, još nije doživio.

Lukina pojava, njegova liderska crta, karizma, gard, ti zasukani rukavi, stisnuta šaka, odlučan pogled i nadasve dašak čarobnjaštva koji ga ne napušta ni u 35. godini, daje reprezentaciji prepoznatljive obrise jedne od najmoćnijih svjetskih momčadi.

I traje naš Luka u reprezentaciji već 13 godina, odupire se biologiji i još uvijek može, želi, gura, gazi, ne da se!

Kao da svima onima mlađahnim nasljednicima na klupi Hrvatske poručuje: ‘Nećete me se još riješiti!’. Trinaest godina je tu, i još uvijek se nije pojavio nitko tko bi barem i podsjetio na Luku Modrića.

Takvoga nema svijet, a ima ga samo Hrvatska!

Komentara 21

DU
Deleted user
22:33 11.10.2019.

Tako piše u tekstu članka - "balkanski ciganluk" - a sjetih se sada s koliko balkanskog ciganluka se godinama tuklo (i još će se tući) po Luki Modriću upravo od onih koji ga sada u nebesa dižu. Tako su nass neki - doslovno "zadužili" svojim balkanskim ciganlukom šta pak osobno ne mogu povezati niti s jednim igračem Hrvatske nacionalne vrste.

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
22:48 11.10.2019.

Svako spominjanje Balkana u istoj rečenici sa Hrvatima je samo jugonostalgičarska podvala.Njima je Balkan do Hamburga.

Avatar nisam..robot
nisam..robot
22:59 11.10.2019.

Mala korektura, nije hvalevrijedni Bjelica doveo Petkovica nego jugoljevici mrski Mamic. Tu se opet netko kiti perjem koje pripada autoru aktualnih hrvatskih uspjeha a kojega su odredjeni krugovi na daljinski iz Beograda zeljeli izsusiti zbog prevelikoga uspjeha HNSa. Usput "balkanski ciganluk" u Petkovica moze vidjeti samo netko tko je mentalno zaglibio u balkanskome "bratsvu i jedinstvu". Ali mogao je to nazvati i srbska drskost ili jugoslovenska bahatost ili komunisticka nekultura.... a po potrebi i sovjetska aljkavost ustvari sve to ne govori ama nista o sjajnom hrvatskom nogometasu a vise o mentalitetu i svjetonazoru autora ovoga clanka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije