Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EHF Europska liga:

Tako je! Pobjeda Nexea u prvom kolu kvalifikacija

Našice: Prva četvrtfinalna utakmica SEHA lige, RK Nexe - Veszprem
Dubravka Petric/PIXSELL
31.08.2021.
u 23:03

Uzvrat je na rasporedu već u srijedu, ponovno u Našicama

Rukometaši našičkog Nexea pobijedili su poljsku momčad Grupa Azoty Unia iz Tarnowa sa 28-23 (17-6) u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za EHF Europsku ligu, koja je odigrana u Našicama, iako su Poljaci formalno bili domaćini.

Uzvrat je na rasporedu već u srijedu, ponovno u Našicama.

Nexe je nakon prvog poluvremena imao velikih 11 pogodaka prednosti (17-6), koju je još i povećao početkom nastavka do najvećih +12 (20-8). No, u sljedećih šest minuta Poljaci su postigli sedam, a Nexe samo jedan pogodak pa je prednost Našičana prepolovljena.

Momčad iz Tarnowa je u 57. minuti uspjela smanjiti zaostatak na samo tri pogotka (25-22), ali su Našičani ipak uspjeli doći do pet golova zalihe za uzvratni dvoboj.

Po pet pogodaka za Nexe postigli su Predrag Vejin i Marin Jelinić, a po četiri Halil Jaganjac i Mario Tomić. Strijelce poljske momčadi je sa sedam golova predvodio Ukrajinac Taras Minockij.

U kvalifikacijama EHF Europske lige nastupit će i Poreč koji za suparnika ima islandski Valur. Dogovorom klubova obje će utakmice biti odigrane u Poreču, prva 3. rujna, a druga dan poslije.

Mjesto u grupnoj fazi natjecanja izborit će momčadi koje prođu dva kvalifikacijska kruga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije