Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA KONFERENCIJI

Tomašević otkrio kada će Zagreb dobiti novi stadion: "Jasno smo rekli uvjete"

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević održao konferenciju za medije
Slavko Midzor/PIXSELL
31.08.2021.
u 17:43

U prevedenom: Maknite Mamića i evo vam stadion

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević održao je danas redovitu konferenciju za medije u predvorju Gradske uprave. Između pitanja, za oko je zapalo i ono vezano za stadion Maksimir koji je nakon potresa polufunkcionalan, a već godinama pa čak i desetljećima i s punim funkcijama ispod prosjeka onoga što zaslužuje hrvatski prvak Dinamo i svjetski doprvaci.

O tome do kuda je stigao po tom pitanju, gradonačelnik kaže:

- Tu nema ništa nova, još nismo stigli sjesti s upravom Dinama.

Dodao je:

- Jasno smo govorili da mora doći do transparentnijeg poslovanja i da je grad spreman dati imovinu kako bi se srušio stari i izgradio novi stadion ako dođe do promjena.

U prevedenom: Maknite Mamića i evo vam stadion. 

Podsjetimo, Zdravko Mamić je (iako ne na papiru) šef Dinama.  Zbog svojih malverzacija u Dinamu, osuđen je na šest i pol godina zatvora, konkretno, za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama, a ni tu još nije kraj. Ipak, on je otišao u BiH, gdje zajedno s bratom Zoranom izbjegava zatvorsku kaznu. Pitanje je kada će se to pitanje riješiti, a onda i pitanje stadiona. 

Tomašević na to kratko kaže:

- Gledamo kakvi su modeli suradnje kluba koji je udruga građana i grada. To je problem koji traje 20 godina, ne može se očekivati da će se riješiti u nekoliko mjeseci.

POGLEDAJTE VIDEO: Tomašević o sjednici Skupštine

Komentara 37

DU
Deleted user
18:40 31.08.2021.

Ma kog vi farbate: "U prevedenom: Maknite Mamića i evo vam stadion" Pa Dinamo samo trazi zemljiste, ne traze da im itko ista gradi. Cak stovise, zemlja je pripadala crkvi, a grad se upisao bez pravovaljanih isprava. Ja sam shvatio da Dinamo samo trazi ciate papire, a oni ce sami nacu financijere, a Grad nije vlasnik Dinama pa da gradonacelnik postavlja uvjete.

MA
matkopeic
19:17 31.08.2021.

Tomaševiću, sad si dobio izbore i više nikad. Igraš sa svetinjom grada Zagreba i Hrvatske, Dinamom...to ti je kraj. Ako si Zagrepčanin napravit češ stadion i staviti HNS pod kontrolu, ako si građanin pokušat češ srušiti Dinamo po Hajdukovom poučku. Sram vas može biti. Nema predaje.

MO
Moskovija
18:48 31.08.2021.

kakav jadan lažljivac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije