Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne želi ići na SP

Svjetska prvakinja odrekla se titula: 'Nema šanse da nosim hidžab!'

Anna Muzychuk
Foto: Facebook
1/2
27.12.2017.
u 11:06

“U nekoliko ću dana izgubiti dvije titule svjetske prvakinje samo zato što neću otputovati u Saudijsku Arabiju. Samo zato što ne želim igrati prema nečijim pravilima"

Dvostruka svjetska prvakinja u šahu Ukrajinka Anna Muzychuk (27) i službeno je na svom Facebook profilu objavila ono što se dulje vrijeme nagađalo, potvrdu da neće nastupiti na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Saudijskoj Arabiji. Iako će joj ova odluka onemogućiti obranu naslova prvakinje svijeta, Anna čvrsto ostaje pri svojem stavu da neće dopustiti omalovažavanje i diskriminaciju natjecateljica na tom natjecanju.

“U nekoliko ću dana izgubiti dvije titule svjetske prvakinje samo zato što neću otputovati u Saudijsku Arabiju. Samo zato što ne želim igrati prema nečijim pravilima, odnosno jer ne želim nositi hidžab i abaju i pritom se osjećati kao drugorazredno biće”, napisala je Muzychuk na svojemu Facebooku. Anna je ovakav potez najavila prošli mjesec nakon što je Svjetska šahovska federacija (FIDE) objavila kako je Saudijska Arabija dobila domaćinstvo idućeg Svjetskog prvenstva. Takva odluka razočarala je svjetsku prvakinju jer je i prije odluke o novom domaćinu izražavala svoje razočaranje nakon izrabljivanja natjecateljica na prošlom prvenstvu u Iranu.

“Bez obzira na rekordni nagradni fond od 250.000 dolara, neću se odazvati, što znači da ću izgubiti obje titule. Međutim, postoje granice. Pokrivanje glave maramom u Iranu bilo je dovoljno”, poručila je Anna.

>>U galeriji možete pogledati najbolje Reutersove fotke godine

Anna Muzychuk
1/23

Komentara 27

SM
san.martino
11:15 27.12.2017.

Svaka cast!

IP
ispeci.pa.reci
11:37 27.12.2017.

nek oni skinu kad dođu u europu pa cemo i mi obuc kad dođemo tamo(nikad),molim ljepo

UM
umnjak
12:02 27.12.2017.

Ovo je prava borba za zenska i ljudska prava, a ne ove nase babe i satro feministkinje. Gdje su da se bore za zenska prava, gdje se one stvarno tretiraju kao bica drugog reda?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije