Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKA LIGA

Mađari platili ceh za poraz od Rudića, samo medalja može iskupiti dupine

Vaterpolo
Foto: HVS
26.06.2015.
u 10:50

Četvrtfinale: Hrvatska protiv Italije, u polufinalu vjerojatno sa Mađarskom.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija na završnom je turniru Svjetske lige u Bergamu u dva dana pokazala dva lica. Prvog dana glatko je izgubila od Brazila sa 10:17 i doživjela jedan od najtežih poraza. Drugog dana izabranici Ivice Tucaka svladali su selekciju Mađarske, svjetskog prvaka, sa 15:12 (5:2, 4:3, 3:3, 3:4). Prednjačio je Sandro Sukno sa četiri pogotka, po tri su postigli Antonio Petković i Maro Joković, dva Luka Lončar, a po jedan Luka Bukić, Ante Vukičević i Andro Bušlje. Briljirao je i vratar Josip Pavić.

Reakcija igrača – prava

– Odlično odigrana utakmica koju smo kontrolirali od početka do kraja, u nekoliko navrata imali smo i pet pogodaka razlike. I to ne protiv bilo koga, nego protiv reprezentacije svjetskog prvaka. Reakcija igrača nakon poraza od Brazila bila je onakva kakvu sam i očekivao. Idemo dalje iz utakmice u utakmicu – kazao je izbornik Tucak.

Za izvedbu protiv Mađara – čista petica, no što se dogodilo protiv Brazila? Kako to da je naše igrače uhvatila bolest “lako ćemo”, ako su znali da to nije Brazil od prije tri godine koji su dobili sa 20:3. I protiv kojega smo imali učinak 7-0. Nego da je to Brazil koji je sastavio, pripremio i koji vodi – Ratko Rudić.

– Razlog? Neozbiljan pristup svih nas, od stožera do igrača, tu i ja moram preuzeti svoj dio krivnje. No, valjda i mi imamo pravo na loš dan. Obilo nam se to o glavu, no ja ni u jednom trenutku nisam gubio vjeru. I poraz može biti koristan ako se iz njega izvuku pouke – zaključio je Tucak.

Sve se još može ispraviti

Poraz od Brazila boli, ne sjećamo se kad smo posljednji put primili 17 pogodaka, no natjecanje ide ubrzanim ritmom i sve se još može ispraviti. Osim poraza u današnjem četvrtfinalu (protiv Italije), nokaut rundi u kojoj više nema oporavka. Barem kada je završni turnir Svjetske lige u pitanju.

>>Vaterpolisti s uvjerljivih deset razlike pobijedili Kinu

Komentara 2

RI
rikavac
16:44 26.06.2015.

VL postali ste prave seoski portal sa ovakvim naslovima. Jedan dan su Dupini jedan Barakude pa sta su vise. Kolko me pamcenje sluzi a sluzi dobro uvijek su bili Barakude sad odjednom Dupini i to samo u vecernjem se spominju dupini.

MA
maxxxx
17:02 26.06.2015.

da li netko zna zasto je brazil ispred nas kada se zatvorio krug sa mađarima gdje je brazil najlosiji?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije