Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wimbledon

Svitolina u osmini finala, čeka Martić ili Collins

Jelina Svitolina
Foto: Reuters/Pixsell
05.07.2019.
u 15:36

Svitolina protiv Martić vodi sa 3:1, no sva četiri meča odigrale su na zemljanoj podlozi

Ukrajinka Jelina Svitolina pobijedila je u 3. kolu Wimbledona Grkinju Mariju Sakkari sa 6:3, 6:7 (1), 6:2 i po drugi put u karijeri probila se u osminu finala najvećeg teniskog turnira, gdje će za suparnicu imati bolju iz hrvatsko - američkog dvoboja Petre Martić i Danielle Collins.

Ukrajinka je ovom pobjedom prekinula rezultatsku krizu, djelomično izazvanu i ozljedom koljena, koja je trajala još od ožujka. Naime, Svitolina je prvi put nakon polufinala Indian Wellsa uspjela nanizati tri pobjede i izjednačiti svoj najbolji wimbledonski rezultat.

- Lijepo je što ću sada imati dva dana odmora. To mi je bio motiv više - rekla je 24-godišnja Ukrajinka nakon pobjede nad Grkinjom Marijom Sakkari.

Svitolina će se u ponedjeljak boriti za svoje prvo četvrtfinale u All England Clubu, a suparnica će joj biti bolja iz dvoboja Dućanke Petre Martić i Amerikanke Danielle Collins.

Bude li joj suparnica 28-godišnja hrvatska tenisačica, bit će to njihov peti međusobni dvoboj. Svitolina vodi sa 3:1, no sva četiri meča odigrale su na zemljanoj podlozi. U posljednjem srazu, koji se dogodio u 2. kolu turnira u Rimu prošle godine, Martić je osvojila svega tri gema, a Ukrajinka kasnije došla do naslova.

Uz Svitolinu, mjesto u osmini finala izborila je i Kineskinja Shuai Zheng koja je sa 6-4, 6-2 nadigrala Dankinju Caroline Wozniacki.

U konkurenciji tenisača prvi se osmine finala domogao Kanađanin Miloš Raonić koji je sa 7:6 (1), 6:2, 6:1 bio bolji od Amerikanca Reilyja Opelke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije