Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKSEL LUND SVINDAL

Svindal upitao je li Ivica zdrav

Aksel Lund Svindal
23.10.2009.
u 18:06

Norvežanin Aksel Lund Svindal (27), branitelj naslova pobjednika Svjetskog kupa u alpskom skijanju, još uvijek pati zbog ozljede mišića natkoljenice iz prošlog vikenda.

Svindal je natukao nogu i dobio hematom kad je pao na treningu u švicarskom zimovalištu Saas-Feeu, nakon čega je otišao u Njemačku na trodnevna testiranja. Vjerojatno se neće oporaviti do nedjeljne veleslalomske utrke u austrijskom Söldenu, kojom će se otvoriti nova, olimpijska sezona u Svjetskom kupu.

U petak je Svindal svejedno doputovao u mjesto natjecanja te se još uvijek nada da će moći nastupiti.

Norvežanin je na seldenskom veleslalomu pobijedio prije dvije godine.

I ove će se godine voditi neizvjesna borba za naslov pobjednika Svjetskog kupa u alpskom skijanju do samog kraja sezone, mišljenje je aktualnog pobjednika Svjetskog kupa, Norvežanina Aksela Lunda Svindala.

Generalni pobjednik Svjetskog kupa iz 2007. i 2009. godine lani je slavio ispred Austrijanca Benjamina Raicha s tek dvama bodovima prednosti (1009-1007).

- Mislim da će i ove sezone to biti borba kakva je bila u prethodnih nekoliko. Reći ća vam ista imena koja sam govorio uoči četiriju proteklih sezona - rekao je 27-godišnji Norvežanin prije no što je nastavio:

- Nadam se da ću za naslov opet kandidirati ja, potom Bode Miller, pa onda svakako Didier Cuche i Benjamin Raich. Potom dolaze momci koje nikad ne možeš točno procijeniti, poput Jean-Baptistea Grangea ili Ivice Kostelića. Recimo Kostelić: je li zdrav? Hoće li biti dobar u kombinaciji, slalomu i u veleslalomu?

Niz je Svindal zaključio s mladim zvijezdama, posebno istaknuvši Švicarca Carla Janku.

Sezona Svjetskog kupa počinje ovog vikenda u austrijskom Söldenu, utrkom veleslaloma u ženskoj i muškoj konkurenciji. Svindal je upitan za nastup u nedjelju zbog ozljede natkoljeničnog mišića, koju je zadobio prošlog vikenda

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije