Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okupili se košarkaši

Sviđaju li vam se? Hrvatska u Splitu u novim dresovima, ali bez niza igračkih zvijezda

Konferencija hrvatske košarkaške reprezentacije uoči Olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Splitu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/6
08.06.2021.
u 14:14

U kvalifikacijama neće biti ozlijeđenih Simona, Bendera i Šamanića ali ni barem jednog od trojice preostalih NBA-jevaca (Bogdanović, Šarić, Zubac)

Uoči niti jednog velikog natjecanja hrvatska košarkaška reprezentacija nije bila toliko kadrovski zakinuta kao što je to slučaj sa predstojećim predolimpijskim turnirom koji će se održati između 28. lipnja i 4. srpnja. No, to ne znači da je optimizam izbornika Veljka Mršića, njegovih suradnika i izabranika imao erodirao.

Štoviše, novo zrnce optimizma kao da im je dao pogled na nove, kockaste, dresove Jordan Branda za koje se svi nadamo da će ih naši najbolji košarkaši ovog ljeta nositi ne samo u Splitu nego i u Tokiju.

A da bi se to dogodilo valjat će proći podskupinu s Brazilom i Tunisom, a potom i osvojiti turnir sučeljavanjem s reprezentacijama iz druge podskupine (Njemačka, Rusija, Meksiko).

Prvo okupljanje reprezentativaca za tu akciju dogodilo se u specijaliziranoj zagrebačkoj trgovini košarkaške opreme Grosbasket u sklopu kojeg je promoviran i fan-shop Hrvatskog košarkaškog saveza.

Od košarkaša sa liste od 16 Mršićevih izabranika, u Grosbasket su stili Pavle Marčinković, Željko Šakić, Toni Katić, Mateo Drežnjak, Toni Perković, Miro Bilan i Filip Krušlin koji još uvijek tretira svoju ozljedu pa će na pripreme u Opatiji stići i Antonio Jordano.

Tko se još, i kojom dinamikom, očekuje objasnio je Mršić:

- U četvrtak će nam se priključiti naknadno pozvani Luka Babić, koji bi trebao biti zamjena za Simona, a u petak Roko Ukić koji ima manjih problema s tetivom pa smo mu dali prostora da se malo odmori. U međuvremenu čekamo da završe prvenstva u Grčkoj i Izraelu da nam dođu Mario Hezonja i Ante Žižić. Kompletiranom momčadskom treningu nadam se u subotu.

Već u srijedu (16. lipnja) Hrvatska igrati prvu od četiri pripremne utakmice pri čemu će u Rijeci gostovati Slovenija, sa ili bez Luke Dončića zasad nije poznato. No, poznato je da će Dončić igrati u ovim kvalifikacijama pa bi se mogao pojaviti u onoj drugoj utakmici istih selekcija, 18. lipnja u Ljubljani.

Premda su na Mršićevu popisu još i Dario Šarić (Phoenix Suns), Ivica Zubac (LA Clippers) i Bojan Bogdanović (Utah Jazz) izvjesno je da najmanje jedan od trojice naših NBA asova neće biti dostupan, a možda i dvojica. Što će biti priličan hendikep nastavno na već, radi ozljeda, otpale Luku Šamanića (San Antonio Spurs), Dragana Bendera (Makabi) i Krunu Simona (Anadolu Efes).

- Za slučaj da ostanemo bez još dvojice centara, Zubca i Šarića, priključit će nam se Darko Planinić kojeg nisam htio zvati dok se ta situacija ne rasčisti, ali sam s njim u kontaktu.

Upitan za koga navija u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije između LA Clippersa i Utah Jazza, Mršić je, nasmiješivši se, uzvratio protupitanjem:

- A za koga vi navijate!?

Ako su u pitanju primarno interesi reprezentacije njoj je u korist da Bogdanović ispadne i priključi se nacionalnoj vrsti.

- Nije tajna da je Bogdanović naš najbolji igrač i strijelac ali i da smo popunjeniji na visokim pozicijama, čak i ako ne budemo imali Zubca i Šarića. Bojan nam je jako bitan i ako on ne dođe bit ćemo dosta oslabljeni, ali ne bez izgleda za prolaz na Olimpijske igre. Prije dvije godine, kada sam preuzimao reprezentaciju, kazao sam da ćemo biti momčad s kojom će se naši navijači ponositi i u to sam uvjeren i u ovoj prilici.

Prigodom predstavljanja Fan Shopa predsjednik HKS-a Stojko Vranković izrazio je svoje zadovoljstvo s izgledom novih dresova, dok je operativni direktor Grosbasketa Matej Venta Hrvatskoj poželio sljedeće:

- Hrvatskoj u pravilu uvijek nedostaje vrlo malo za neki veliki rezultat. Zašto baš ove godine ne bi to ostvarili!?

Foto: Dražen Brajdić

Komentara 2

HR
hr76
14:48 08.06.2021.

Super dresovi!

JS
John_s
14:57 08.06.2021.

odlični dresovi, nadam se da će takva biti i ekipa i igra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije