Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP u Rusiji

Bankari dali svoje procjene za Svjetsko prvenstvo, loše vijesti za Hrvatsku

Hrvatska reprezentacija
Foto: Igor Kralj
1/5
17.05.2018.
u 16:17

Naše nogometaše neće ohrabriti ni prognoza da za ulazak u finale imaju 0,9 posto izgleda, za polufinale 4,4 posto, za četvrtfinale 15 posto, a za plasman u nokaut fazu 24,7 posto

Hrvatski nogometaši imaju 0,2 posto izgleda za osvajanje naslova svjetskog prvaka na SP-u u Rusiji, a prvi favoriti su Nijemci s 24 posto izgleda za obranu naslova osvojenog 2014. u Brazilu, zaključili su analitičari švicarske UBS banke nakon upotrijebivši alate kojima se služe u svojim predviđanjima kretanja cijena na svjetskim ekonomskim tržištima.

Hrvatska reprezentacija je po izgledima za trijumf na prvenstvu koje za manje od mjesec dana počinje u Rusiji svrstana u istu skupinu s reprezentacijama Srbije, Senegala, Islanda i Južne Koreje). 

Hrvatska reprezentacija
1/11

Naše nogometaše neće ohrabriti ni prognoza da za ulazak u finale imaju 0,9 posto izgleda, za polufinale 4,4 posto, za četvrtfinale 15 posto, a za plasman u nokaut fazu 24,7 posto.

Prognoza UBS-ovih analitičara temelji se na statističkom modelu u kojem su korišteni rezultati s prethodnih pet završnih turnira SP-a, procjena snage momčadi prema igračima koji bi trebali zaigrati u Rusiji, kao i rezultati iz kvalifikacija.

Osim Njemačke, kvantitativna metoda analitičara, koji raspolažu najvećim portfeljom na svijetu, najbolje izglede za osvajanje pobjedničkog trofeja u Rusiji dala je Brazilu (19,8 posto) i Španjolskoj (16,1 posto).

- Njemačka i Brazil imat će lagan posao na početku, dok Španjolska u skupini, već na startu, ima za suparnika Portugal, aktualnog prvaka Europe - izjavio je šef UBS-ova odjela za raspodjelu imovine na progresivnim tržištima Michael Bollinger.

Prema ovoj analizi Engleska, Francuska, Belgija i Argentina su reprezentacije koje se nalaze u drugom krugu favorita.

- Sudbina Argentine će umnogome ovisiti o formi njihovih najvećih zvijezda, što je, prema našem mišljenju, nepredvidiv faktor i teško ga je obuhvatiti našom kvantitativnom metodom - zaključio je Bolliger.

Komentara 30

PI
pinkec
17:06 17.05.2018.

Uzalud vam trud trubači! Nek se ljuti koga smeta, Hrvatska će biti Prvak svijeta!

DI
Direkt
17:45 17.05.2018.

Uspjeli smo stići u Rusiju. Jedva ali makar i to.

Avatar Roy Bean
Roy Bean
20:18 17.05.2018.

Čudi me da nisu vrli novinari prekopali po baba Vanginim proročanstvima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije