Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dokvalifikacije za EP

Švedska slavila 2:1, Ibrahimović prvi puta zabio i pobijedio Dance

Švedska -Danska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
14.11.2015.
u 22:49

Ibrahimoviću je to bio prvi pogodak protiv Danske, a za to mu je bilo potrebno sedam utakmica i čak 563 minute

U prvoj utakmici doigravanja za odlazak na Europsko prvenstvo koje se sljedeće godine igra u Francuskoj, Švedska je u skandinavskom derbiju pobijedila Dansku sa 2:1. Domaćin je tako napravio dobar rezultat, ali i gosti s minimalnim porazom imaju dobre šanse u uzvratu, sve je još uvijek otvoreno. 

Prije početka održana je minuta šutnje za žrtve u Parizu, a Telenor Arena bila je u bojama francuske zastave.

Na početku susreta Danci su čak i dominirali, imali posjed lopte 67 posto nakon pola sata, ali Šveđani su prvi poveli. Bila je to odlična akcija, Jimmy Durmaz petom je izbacio cijelu dansku obranu iz igre, a Mikaela Lustiga samog na desni bok. On je uputio prizemnu loptu u kazneni prostor, a Forsberg ju sjajnim udarcem pospremio u mrežu. 

S tim rezultatom otišlo se na odmor, a Dancima je statistika davala male šanse u preokret. Naime, Švedska je kod kuće u posljednjih 18 utakmica samo jednom izgubila nakon što je na odmoru bila u vodstvu (poraz od Njemačke 3:5).

A nakon samo pet minuta u nastavku na semaforu je svjetlilo 2:0. Forsberg je izborio kazneni udarac, a u pogodak ga je pretvorio Zlatan Ibrahimović. Ovom vrhunskom napadaču to je bio prvi pogodak protiv Danske, a za to mu je bilo potrebno sedam utakmica i čak 563 minute. Štoviše, večerašnja pobjeda prva mu je protiv rivala iz susjedne države.

Ipak, Danci su preko Jørgensena u 80. minuti smanjili rezultat i tako si povećali šanse za plasman na Euro. Statističari kažu da su im nakon prve utakmice šanse 50 posto ( samo zbog toga što Danci igraju kod kuće što je prednost), dok bi im poraz od 0:2 davao svega 18 posto.

Uzvrat se igra već u utorak.

>>Ukrajina pobijedila Sloveniju sa 2:0 i došla na korak do Eura!

Komentara 1

Avatar Ironman0105
Ironman0105
01:32 15.11.2015.

Od kad je to Danska na Skaninavskom poluotoku?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije