Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nezaustavljiv

Šveđanin s druge planete. Duplantis šesti put do rekorda: Bilo je to izvantjelesno iskustvo

FILE PHOTO: Diamond League - Stockholm
CHRISTINE OLSSON/TT/REUTERS
27.02.2023.
u 22:16

Novi svjetski rekord u skoku s motkom u dvorani sada je 6,22 metra, a Duplantis kaže da može i više

Švedska atletska zvijezda Armand Duplantis postavio je novi svjetski rekord s preskočenih 6,22 metra na dvoranskom natjecanju u skoku s motkom u francuskom Clermont-Ferrandu. Time je za jedan centimetar popravio svoju najbolju ocjenu s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva na otvorenom u američkom Eugeneu.

Olimpijski pobjednik iz Tokija Duplantis preskočio je 6,22 metra u trećem pokušaju na All-Star mitingu u Clermont-Ferrandu, koji organizira tamošnja zvijezda skoka s motkom Renaud Lavillenie, i impresionirao 4000 gledatelja u dvorani. Dvadesettrogodišnji Duplantis opisao je osjećaj postavljanja novog, šestog svjetskog rekorda kao "izvantjelesno iskustvo".

– Kada imate ovakve trenutke, kada je energija na tako visokoj razini i kada poletite prema letvici, kao da lebdite. Nekako mi se čini da moje tijelo nije ni sletjelo na strunjaču nakon tog skoka. Malo mi se sve to čini previše. Uistinu mislim da je to zbog Renauda, ​​jer on mi puno znači. Od prvih atletskih koraka bio je moj najveći idol – rekao je Duplantis o svojem suparniku i nekada najboljem skakaču s motkom.

Rekord je postavio šesti put popravljajući ga svaki put za centimetar. Prvi put u tome je uspio u poljskom Torunu prije točno tri godine sa 6,17 metara. Prije toga rekord je šest godina držao Lavillenie sa 6,16 metara.

Armand je jedan od rijetkih atletičara koji je osvojio sva moguća zlata na velikim natjecanjima. Ima dva europska zlata na otvorenome i jedno u dvorani. Tri medalje ima i na svjetskim prvenstvima – zlato i srebro na otvorenome te zlato u dvorani. Olimpijsko zlato ima iz Tokija 2021. godine. Dvaput je osvajao Dijamantnu ligu. Ne treba zaboraviti da u svojem vlasništvu ima zlatne medalje s Europskog i Svjetskog juniorskog prvenstva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije