Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OD 9. DO 22. SIJEČNJA

Svečano otvorene ZOIM u Švicarskoj, hrvatsku zastavu nosila Nika Jagečić

Olimpijske igre/Ilustracija
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
10.01.2020.
u 08:27

Prvog natjecateljskog dana u petak od hrvatskih predstavnika nastupit će alpski skijaš Tvrtko Ljutić u super G-u te Luka Banek u nacionalno mješovitoj ekipi u hokeju na ledu 3x3

Na svečanosti u Vaudoise Areni u Lausannei pred 8000 gledatelja otvorene su treće Zimske olimpijske igre mladih (ZOIM), koje se od 9. do 22. siječnja 2020. godine održavaju u Lausannei i St. Moritzu.

Na igrama će nastupiti 1.880 sportašica i sportaša u dobi od 15 do 18 godina iz 79 država, a hrvatske boje branit će 10 sportaša i sportašica.

Na svečanom mimohodu u Lausannei hrvatsku zastavu nosila je biatlonka i skijaška trkačica Nika Jagečić. Zanimljivo je da se istodobno odigrao i mimohod 225 sudionika ZOIM-a koji će boraviti u St. Moritzu.

Hrvatsku će predstavljati 10 sportaša i sportašica u šest sportova: Tvrtko Ljutić  (alpsko skijanje), Doris Barićevac, Sven Kuprešak i Nika Jagečić (biatlon), Toni Nimac (bob/monobob), Luka Banek (hokej na ledu 3x3), Maja Ivandić i Stribor Suman (brzo klizanje-kratke staze), Tena Hadžić, Petar Perušić i Nika Jagečić (skijaško trčanje).

Hrvatska na ZOIM-u ima i trenerskog predstavnika, jednu od osam mješovitih momčadi vodit će Marko Valenčić, bivši hrvatski hokejaš, posljednjih godina na trenerskom radu u Finskoj.

Nakon Innsbrucka 2012. i Lillehammera 2016. godine, Lausanne je domaćin trećeg izdanja ZOIM-a, a po prvi put je na njemu izjednačen broj sportašica i sportaša. Na dan otvaranja Igara motivacijsku videoporuku mladim olimpijcima uputio je i legendarni atletičar Usain Bolt.

Prvog natjecateljskog dana u petak od hrvatskih predstavnika nastupit će alpski skijaš Tvrtko Ljutić u super G-u te Luka Banek u nacionalno mješovitoj ekipi u hokeju na ledu 3x3.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije