Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sukobi u poljudu

Svagušin ultimatum Kerumu: Pusti me da radim ili odlazim

\'04.11.2010., Poljud, Split - Europska liga, 4. kolo, G skupina, Hajduk - Zenit.Josko Svagusa. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL\'
Ivo Cagalj/PIXSELL
06.11.2010.
u 08:04

Otkako je Željko Kerum, zajedno sa zetom Petroslavom Sapunarom, na klupu instalirao Gorana Vučevića, Svaguša samo vegetira, a za sva plaćanja poručuje: Pitajte Sapunara!

Jutarnji mamurluk je, znaju ljubitelji kapljice, uvijek najgori dio nakon pijane noći. Tako je i s Hajdukom, jutro nakon što su pričuve Zenita ismijale i ponizile bijele i pokazale im koliko su sićušni, bilo je užasno, turobno. Boli glava Hajdukove navijače, nikako da se otrijezne od nogometne lekcije. Jedino oni tipovi s travnjaka hodaju s glavama u zraku. Valjda Ibričić i društvo moraju još koji put tresnuti o pod da bi shvatili da nisu na Mjesecu, već da su tek puki mjesečari.

Sve ste mi srušili

Ali, grozno stanje u momčadi, koja se najviše bavi time zašto je dobila tek 16 posto od Hajdukovih prihoda za ulazak u Europsku ligu, manji je problem Poljuda.

Tipovi s travnjaka igraju grozno, ali još je veća kriza u vođenju kluba. Otkako je gradonačelnik Željko Kerum, zajedno sa zetom Petroslavom Sapunarom (predsjednik Nadzornog odbora) za privremenog trenera postavio Gorana Vučevića, popucale su niti s Joškom Svagušom.

– U jedan dan srušeno je sve ono što sam gradio više od godinu dana – pjenio se Svaguša nakon što je Kerum mimo njegove volje, za tri utakmice, instalirao Vučevića.

Tada je Kerum, dok je Hajduk igrao s Hrvatskim dragovoljcem, marširao s mobitelom na uhu svečanom ložom i sređivao dolazak trenera. A da je htio, mogao je Svagušu pozvati i u četiri oka narediti mu da realizira Vučevićev dolazak. Ali ne, Kerum je želio pokazati tko je gazda, želio je Svaguši pokazati tko je tko u klupskoj hijerarhiji. I uspio je. A koliko to šteti Hajduku, baš ga i nije briga. Jer da ga je briga, ne bi se tako postavljao.

Svaguša je svjestan da mu je autoritet u Poljudu maksimalno poljuljan. Od dolaska Vučevića sve rjeđe dolazi u klub, obustavio je sva plaćanja. Kada mu netko od klupskih djelatnika dođe s nekim zahtjevom za plaćanje, Svaguša samo odmahne rukom i kaže:

Ne razmišljam o odlasku

– Pitajte Peru Sapunara, neka vam on plati.

Bilo je nekoliko pokušaja mirenja, no za sada ništa od svega.

– Pusti me da radim ili odlazim iz kluba – navodno je Svaguša rekao Kerumu.

Svaguša je demantirao sva poljudska naklapanja.

– Nije mi Kerum oduzeo direktorske ovlasti, niti razmišljam o odlasku iz Hajduka. Razmišljam o tome kako premostiti situaciju u kojoj smo se našli i uskoro ćemo pronaći kvalitetno rješenje – kazao je Svaguša.

Komentara 4

OB
-obrisani-
10:30 06.11.2010.

pa da odi radi.. mjesi kruh i burek to je tvoj posao

OB
-obrisani-
09:26 06.11.2010.

Koje stete ,samo da ode.... Taj covjek je uspio upropastiti Hjaduk.... Bravo pekarcicu...!

OB
-obrisani-
10:44 06.11.2010.

Svagušin ultimatum Kerumu: Pusti me da dalje sanjam balkanske mitove o ponovnom Liga Prvaka sudjelovanju inače prelazim u NK Split i od njega stvaram Prvaka Europe u briškuli..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije