Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UŽARENA STOLICA

Sušić naslijedio Ćiru na klupi reprezentacije BiH

Miroslav Ćiro Blažević
Reuters
29.12.2009.
u 16:41

Nasljednik je Miroslava Ćire Blaževića na klupi nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić (54), potvrdili su u utorak tamošnji mediji.

Sušić je izabran za izbornika na današnjoj sjednici izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine jednoglasnom odlukom svih trinaest nazočnih članova.

Protukandidate je imao u Sergeju Barbarezu, Ljupku Petroviću i Blažu Sliškoviću.

Safet Sušić je nogometnu karijeru započeo u Krivaji iz Zavidovića, nakon čega je prešao u Sarajevo (1973.-1982.) gdje je ostavio dubok trag kao jedan od najboljih igrača u klupskoj povijesti (350 utakmica, 250 pogodaka).

Uspješan je bio i kao ofenzivni veznjak PSG-a (1983.-1991.) s kojim je osvojio francusko prvenstvo i kup. Karijeru nogometaša je završio kao 37-godišnjak u francuskom Red Staru.

Za reprezentaciju Jugoslavije igrao je od 1977. do 1990. godine te je postigao 21 pogodak u 51 nastupu.

Trenersku karijeru započeo je 1994. na klupi Cannesa, a potom je trenirao nekoliko momčadi iz Turske (Rizespor, Ankaraspor, Ankaragücü, Istanbulspor i Konyaspor) i Saudijske Arabije (Al-Hilal).

- Mjesto izbornika reprezentacije BiH nuđeno mi je mnogo puta, a sada kada imamo dobru reprezentaciju čast mi je i prihvatiti se te funkcije - kazao je Sušić. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije