Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gnjev u Osijeku

Šukeru oduzimaju laskavu titulu? 'Davore, učini to sam ako imaš imalo savjesti'

Davor Šuker
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/6
24.07.2020.
u 13:51

– Ovo smatram izravnim uplitanjem u tijek ovoga povijesnog prvenstva ili, drugim riječima, neprikrivenu izdaju svojeg matičnog kluba, rodnoga grada i ljubitelja poštenih sportskih natjecanja

Odluka da se utakmica Osijeka i Lokomotive igra bez gledatelja postala je vruća tema. Dogradonačelnik Osijeka Boris Piližota čuo je glas navijača i pozvao prvog čovjeka HNS-a Davora Šukera da se odrekne titule počasnog građanina Osijeka ili će on osobno pokrenuti postupak oduzimanja ove titule.

– Ponosan sam na igrače, upravu kluba i sve navijače koji su, svatko iz svog aspekta djelovanja, pokazali što znači predano, pošteno i strastveno graditi jedan od najvećih sportskih uspjeha našeg grada. Međutim, dio naših sugrađana (ili bivših sugrađana) ne dijele iste vrijednosti. Oni koji su mogli učiniti najviše u ključnim trenucima svjesno su odlučili baciti klipove pod noge klubu u kojem su napravili prve nogometne korake, gradu u kojem su odrasli i čiji su počasni građani.

Posljednja u nizu neprihvatljivih i pristojno rečeno upitnih odluka tiče se zabrane sudjelovanja navijača u posljednjem, odlučujućem kolu prvenstva, unatoč mišljenju epidemiologa i Stožera civilne zaštite koji ne problematiziraju rizik od zaraze uz poštivanje mjera distanciranja koje se mogu provesti na našim stadionima.

Ovo smatram izravnim uplitanjem u tijek ovoga povijesnog prvenstva ili drugim riječima neprikrivenu izdaju svojeg matičnog kluba, rodnoga grada i ljubitelja poštenih sportskih natjecanja. Davor Šuker osoba je koja je počasni građanin Osijeka. Ova činjenica, upravo zbog brojnih objektivnih, ali i moralnih razloga kod mnogih sugrađana izaziva grč u želucu. Grč i nelagodu koju i sam osjećam.

Zbog toga pozivam spomenutoga da, ako ima imalo savjesti, makar i u tragovima, prvi put učini ispravnu stvar za svoj grad i javno se odrekne titule počasnog građanina. Dakle, ako gesta koju predlažem ne rezultira adekvatnim potezom osobe koju spominjem, osobno ću pokrenuti inicijativu da se započne postupak oduzimanja titule počasnog građanina. Barem toliko dugujemo svim poštenim, ponosnim i dostojanstvenim građankama i građanima Osijeka – rekao je Piližota.

Komentara 57

DU
Deleted user
14:39 24.07.2020.

Piližota se ponaša kao cendravo derište, namjerno želi ugroziti zdravlje svojih sugrađana! Bravo Šuker, nije vrijeme za navijače na stadionima, rizici su preveliki!!

DU
Deleted user
14:33 24.07.2020.

Gnjev u Osijeku, gnjev u Splitu. Prikaz uznemirujućih i prostačkih natpisa u Osijeku. Sve se svodi na osobni animozitet prema HNS-u .Vi se igrate sa vatrom jer navijačke skupine huskate na pojedine ljude(Šuker)

NE
Nemanadimak
15:04 24.07.2020.

Ma koje gluposti. Usred pandemije kada moramo spasiti sezonu i cuvati zdravlje, navijacke skupine oce ici na tribine. Pa da imalo vole svoj glub i zdravlje svojih bliznjih nebi ovako postupali. Sukeru nemoj popustiti mi koji volimo nas grad i vazno nam je zdravlje te podrzavamo 100%

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije