Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
maldini, henry, buffon...

Šuker u top 10 koji nikada nisu osvojili Zlatnu loptu

Davor Šuker
Arhiva VL
24.11.2009.
u 16:25

Nogometni internetski portal Goal.com obznanio je vlastitu listu deset najboljih svjetskih nogometaša, nakon 1995. godine, koji nikada nisu ponijeli laskavu Zlatnu loptu.

Na toj listi, na desetom mjestu, nalazi se i ime legendarnoga hrvatskog nogometaša Davora Šukera koji također nikada nije službeno proglašen najboljim svjetskim nogometašem. U opisu se kaže:

"Bio je u borbi za lentu najboljeg 1996. i 1998. godine kada je vodio svoju Hrvatsku do četvrtfinala Europskog prvenstva, odnosno polufinala Svjetskog prvenstva. Bio je klasični strijelac, sigurno jedan od najboljih u svojoj generaciji. Zabijao je u svakoj momčadi u kojoj je igrao, bio to zagrebački Dinamo ili Sevilla i Real Madrid. Najbliže je trofeju bio 1998. godine, ali je tada osvojio drugo mjesto, iza Zidanea", piše u objašnjenju.

Po Goal.comu najbolji je među njima talijanski nogometaš Paolo Maldini koji se umirovio prošle sezone. Spominje se da je "pomalo tragično da nogometaš koji je osvojio sedam naslova prvaka Serie A, pet Kupova ili Liga prvaka te jedan naslov svjetskog prvaka nikada nije bio proglašen najboljim".

Uzgred rečeno, Maldini je dva puta bio treći u ovom izboru, i to 1994. i 2003. godine.

Na drugom mjestu je Thierry Henry za kojeg se spominje da je "jedan od najboljih napadača Arsenala i Francuske svih vremena", dok je treći Gianluigi Buffon "najbolji vratar na svijetu već dugi niz godina".

Deset najboljih koji nikada nisu osvojili Zlatnu loptu:

1. Paolo Maldini (Italija)

2. Thierry Henry (Francuska)

3. Gianluigi Buffon (Italija)

4. Cafu (Brazil)

5. Lilian Thuram (Francuska)

6. Alessandro Nesta (Italija)

7. Oliver Kahn (Njemačka)

8. Raul (Španjolska)

9. Peter Schmeichel (Danska)

10. Davor Šuker (Hrvatska)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije