Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAMO U ZAGREBU

Šuker otpisao Split: Nemaju uvjete i još nam zvižde

Igor Štimac, Davor Šuker, Alen Bokšić, Igor Tudor (1)
Marko Mrkonjić/Pixsell
Autor
Ante Buškulić
15.04.2013.
u 22:30

Domaće utakmice donose financijski gubitak, teško da će u Šukerovoj eri neka prijateljska biti u Hrvatskoj.

Hrvatski će nogometaši, gotovo da je potvrđeno, 10. lipnja, tri dana nakon kvalifikacijskog okršaja sa Škotskom, igrati prijateljsku utakmicu s Portugalom. Četvrti na petoga na svijetu! Igrat će se u Švicarskoj, vjerojatno u Ženevi, iako predsjednik HNS-a Davor Šuker navija da to bude u Baselu. Zašto ne u Hrvatskoj? Samo zbog zarade. Kad se igra na neutralnom terenu, agencija koja organizira utakmicu vodi brigu o smještaju i organizaciji utakmice, što bi da se igra u Zagrebu, Splitu, Osijeku..., palo na proračun domaćina.

Nisu Englezi gori huligani

A Hrvati su odavno pokazali što misle o prijateljskim utakmicama: na posljednje dvije protiv uglednih suparnika bilo je 5000 gledatelja u sablasnom Maksimiru protiv Švedske, te 10.000 gledatelja željnijih zvižduka i uvreda Šukeru i Štimcu nego dobrog nogometa protiv Švicarske u Splitu. I još smo obje utakmice izgubili - 1:3 i 2:4. Ovako će iseljeni Hrvati napuniti stadion, igrači se neće iscrpiti putovanjima, izgubiti od Portugala nije sramota, a svladati Ronalda i društvo velika je stvar. A HNS će zaraditi.

I dok su pozivi s Bliskog istoka (Katar, Oman...) već dosadni, a temperatura nikako da se spusti ispod 30 stupnjeva, Šuker se pohvalio da nas je zvala i Argentina! U kolovozu će našima, zna se, suparnik biti Lihtenštajn, iako smo bili blizu gostovanju u Rusiji. No, dobro je da ta utakmica nije dogovorena jer bila bi i – otkazana. Naime, Fifa je kolovoz odredila kao termin utakmice Sjeverne Irske i Rusije, u ožujku dva puta odgađane zbog snijega. A Šukerova je velika želja igrati protiv Katalonije! Prvu ponudu iz Rusanove odbio je predsjednik Španjolskog nogometnog saveza Angel Maria Villar Illona, jer je tražen termin kad igra španjolska reprezentacija.

HNS neće još dugo stolovati u Rusanovoj, selidba u Green Gold bit će za 20-ak dana. A predsjednik najavljuje da će ove godine započeti gradnja prvoga HNS-ova kampa. Valjda to nije najava u Markovićevu “nikad se ne dogodilo” stilu...

Mamić je zagovarao kodeks

Uefini i Fifini ljudi bili su zadovoljni organizacijom utakmice Hrvatska – Srbija, Šukeru smeta i ono malo pogrdnih povika i baklji, za koje čekamo kaznu. Iako je svjestan da je moglo biti puno gore. Ne slaže se da Platini previše napada male (Hrvatsku), a šuti na ispade poput onih prošli vikend u Engleskoj.

– Pa kod njih se takav incident dogodi svakih koliko: 20, 50 utakmica...? A kod nas se baklje pale na svakoj! – smatra HNS-ov prvi čovjek.

Izbornik Štimac, čini se, uzalud priziva da Belgiju ugosti Split. Jer Poljud uvjete ne zadovoljava, a organizacija je zbog više detalja kompliciranija i skuplja. Primjerice, u HNS-u tvrde da liječnička služba i Prva pomoć u Splitu stoji tri puta više nego u Zagrebu?!

- Dali smo im šansu. Financijski smo na gubitku, nemaju uvjete i još nam zvižde. Do daljnjega ćemo igrati u Zagrebu i ne bojim se to reći - rekao je Šuker.

– Ne dođe li na Škotsku 20.000 gledatelja, to je katastrofa – glasno razmišlja Šuker, a priču o odljevu mladih talenata od 15, 16 godina kad Hrvatska uđe u EU okreće na drugu stranu:

– Ali će igračima od, recimo, 20 godina biti mnogo lakše pronaći angažman u inozemstvu.

U svakom slučaju, domaća je liga na gubitku...

– Ma stvar je jasna: klub koji ima viziju i stabilan je, uspjet će! – dodaje Šuker.

Sa Zdravkom Mamićem se vidio više puta nakon što je bio pritvoren zbog verbalnog napada na ministra Željka Jovanovića. Samo može slegnuti ramenima. I prisjetiti se da je glavni i najglasniji zagovaratelj kodeksa ponašanja u HNS-u bio baš - Zdravko Mamić...

>> Šuker: Rakitić je sretan. Našao je sjajnu djevojku i klub

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije