Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA SVJETSKIH DOPRVAKA

Šuker je odbio 100.000 eura i sada se svi pitaju: 'A gdje je Hrvatska?'

Davor Šuker
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/6
02.11.2018.
u 10:43

Iako nije poznato koliko je ove godine EA Sports ponudio HNS-u za prava, navodno je u izdanju iz 2011. godine, kada je i prekinuta suradnja, bila riječ o 100 tisuća eura, a Davor Šuker je takvu ponudu bez razmišljanja odbio.

Fifa 19 ugledala je svjetlo dana prije nešto više od mjesec dana, a ljubitelji popularne igre sigurno su primijetili da nigdje nema hrvatske reprezentacije. I sigurno se pitate zašto...

Pa, odgovor je zapravo prilično jednostavan, razlog je – novac. Hrvatska zapravo nije u igri još od izdanja Fife 12, ali to je nekako došlo do izražaja s posljednjim izdanjem jer je riječ o svjetskim doprvacima.

EA Sports jednostavno se nije mogao dogovoriti s Hrvatskim nogometnim savezom, a Hrvatske neće biti u igrici sve dok EA ne odluči odriješiti kesu.

"Mi svoju reprezentaciju koja je srebrna na SP-u vrednujemo više nego što je EA Sports to napravio svojom ponudom. Nastavit ćemo štititi imidž i vrijednost momčadi i igrača. Razumijemo da su navijači razočarani i nadamo se da će se problem riješiti u budućnosti," objasnio je u razgovoru za Eurogamer glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak, prenosi Goal.

Iako nije poznato koliko je ove godine EA Sports ponudio HNS-u za prava, navodno je u izdanju iz 2011. godine, kada je i prekinuta suradnja, bilo riječi o 100 tisuća eura, a Davor Šuker je takvu ponudu bez razmišljanja odbio.

Hrvatska nije jedinstveni takav primjer. Tu je i slučaj Brazila koji se u igrici pojavljuje u autentičnim dresovima i s grbom, ali je momčad, ako izuzmemo Neymara, sastavljena od generičkih igrača.

>> Pogledajte razgovor s Draganom Džajićem

Komentara 36

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
11:15 02.11.2018.

Tako je! Zar je Hrvatska nacionalna državna reprezentacija vrijedna ušljivih 100 000 novaca? Bravo za gospodina Šukera koji ne podnosi omalovažavanje i podcjenjivanje Hrvatske! Neka si idu u Englesku ili u Srbiju biti tako bahati !!!

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
11:22 02.11.2018.

Ako ne cjeniš sebe neće te ni drugi a i srebro nešto znači ! ⚽💖

BO
boban59
12:03 02.11.2018.

Ni Ferrari nije u GT-u, pa je i dalje Ferrari

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije