Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Nogomet

Šuker i Jakobušić sjeli za stol: Stalo nam je da Hajduk bude jak

- Hrvatski nogometni savez neće se uplitati u rad Nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije - kazao je Šuker
24. studenoga 2020. u 16:45 3 komentara 320 prikaza
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker ugostio je novog predsjednika Uprave Hajduka Lukšu Jakobušića s kojim je otvoreno razgovarao o aktualnim temama koje se tiču HNS-a i Hajduka.

Dijete iseljenika On je novo nogometno čudo: Austrija mu je sve dala, ali njegovo srce kuca samo za Hrvatsku!

- Otvoreno smo razgovarali, nadam se da ćemo što prije zasukati rukave i napraviti puno toga za dobrobit hrvatskog nogometa. Stalo nam je da Hajduk bude jak, kompetitivan i da, u nogometnom žargonu, ima moć.

Hrvatski nogometni savez neće se uplitati u rad Nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije, koji mora biti neovisan. Volio bih da Hajduk tamo bude glavni dirigent i važan faktor, sve ono što njegovi čelnici moraju pokazati djelujući kroz tu instituciju kako bi ušli u Skupštinu HNS-a, bitno je i po tom pitanju imaju moju potporu.

Itekako nam je važno da Hajduk nastavi stvarati kvalitetne mlade igrače i da Hrvatska i dalje crpi nogometne talente iz cijele Dalmacije. Reprezentacija u ožujku opet dolazi u Split, moramo napraviti sve da bismo Modriću, Perišiću i društvu osigurali vrhunske uvjete za igru.

Već smo donijeli odluku o obnovi terena u Varaždinu, Velikoj Gorici i Šibeniku, a moj će prijedlog na sljedećoj sjednici Izvršnog odbora biti da se obnovi i travnjak poljudskog stadiona - rekao je Šuker nakon sastanka.

- Ovaj sastanak je logičan slijed onoga što sam najavio u svom inauguracijskom govoru. Želim razgovarati o svemu i za početak biram najteže teme koje, razumljivo, najviše zanimaju Hajdukovu, ali i širu nogometnu javnost. Mislim da je kontekst i problematika odnosa Hajduka i Hrvatskog nogometnog saveza svima dobro poznata.

Michael Schumacher LEGENDA FORMULE Michael Schumacher u kritičnom je stanju, njegov veliki rival progovorio o svemu

Predsjednik HNS-a je taj koji predstavlja savez i koji ima moć za rješavanje otvorenih pitanja i problema o kojima smo razgovarali. Upoznao sam ga i ponovio mu stvari koje ne muče samo Hajduk, nego i cijelu nogometnu javnost, jer sam dojma da su se i neki pokušaji pozitivnih promjena s naše strane odbacivali samo zbog načina na koji su prezentirani - istaknuo je Jakobušić.

I Šuker i Jakobušić najavili su daljnju kvalitetnu suradnju.

Zoran Vakula
PROGNOZA ZA HRVATSKU
Vakula otkrio kakva bi trebala biti veljača i koliko će biti oborina
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade
  • Dinamenavek:

    Žicaju za travnjak hehehehe,a rekli su da neće...... da se u niže lige uloži. Dvolični jogurt! Lukša nećeš namore. Nakon zvižduka himni,nakon svastike,nakon "sve izgubili da Bogda",nakon Janice,nakon Nike Kovača,nakon podmetanja svetiinji sve ove godine .....oni bi ipak travnjak .....hehehhe.....eto ... prikaži još!o s kim imamo posla!!!!!!! Dno!!!!!!!!

  • sadolino:

    Jake poruke, nema što. Za zamisliti se!