Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U EMISIJI 'STADION'

Sudački ekspert: Sudac nije bio na razini, Erceg je trebao dobiti crveni i nije bio penal za Hajduk

Screenshot/HRT
26.11.2023.
u 22:20

- Sudac koji je je inače kvalitetan ovoga puta nije bio na razini. Trebao je prepoznati tko su takozvani trouble-makeri i pametnije se ponašati s opomenama. Erceg nosi križ zbog svog ponašanja u bliskoj prošlosti. Vi morate tijekom utakmice znati kako s takvim igračem da on ne eskalira situaciju na način kako ju je eskalirao - rekao je Strahonja o Čulininom suđenju

U četvrtoj utakmici 16. kola HNL-a Hajduk je u Puli na Aldo Drosini pred više od 8000 gledatelja svladao Istru 1961 rezultatom 2:0 i tako zadržao svoje mjesto na prvoj poziciji prvenstvene ljestvice. 

Pogodak za 1:0 postigao je Emir Sahiti u 16. minuti susreta nakon centaršuta Dialla, a potvrdu pobjede donio je Marko Livaja u 90. minuti iz kaznenog udarca, ali utakmica nije odlikovala velikim brojem prilika i dobrim nogometom, već više prekršajima, konfliktima i nervozom. 

U tom aspektu je posebno prednjačio bivši nogometaš Hajduka te sadašnji napadač Istre Ante Erceg koji je nekoliko puta ulazio u verbalne i fizičke konflikte s igračima Hajduka.

Ne samo da je Erceg bio svadljiv i vidno nervozan, nego je napravio čak šest prekršaja u samo prvom poluvremenu u kojem ih je ukupno bilo 12. Dva posebno žustra su bila nad vratarom Hajduka Ivanom Lučićem te nad Rokasom Pukštasom. Pri prekršaju nad Pukštasom, Hajdukova svlačionica je bila u čudu što napadač Istre nije dobio drugi žuti karton, a osim te situacije Erceg je još u nekoliko navrata mogao dobiti javnu opomenu, a jedino ju je dobio zbog nasrtaja na Zvonimira Šarliju.

Utakmicu je sudio zagrebački sudac Ante Čulina, a njegovo suđenje je u emisiji Stadion na HRT-u komentirao sudački ekspert Mario Strahonja.

- Sudac koji je je inače kvalitetan ovoga puta nije bio na razini. Trebao je prepoznati tko su takozvani trouble-makeri i pametnije se ponašati s opomenama. Erceg nosi križ zbog svog ponašanja u bliskoj prošlosti. Vi morate tijekom utakmice znati kako s takvim igračem da on ne eskalira situaciju na način kako ju je eskalirao - započeo je Strahonja o Čulininom suđenju i postavljanju autoriteta prema Ercegu, pa nastavio o napadaču Istre:

- Napravio je šest prekršaja u prvom dijelu, neke ni nismo izdvajali. U šestoj minuti napucao je loptu debelo nakon zvižduka i to je situacija gdje se treba dobiti posljednje upozorenje pred opomenu. Za prekršaj na Lučiću definitivno je trebao dobiti žuti karton. Sudac je tu napravio grešku, okrenuo je glavu i nije vidio situaciju. Igrače poput Ercega treba neprekidno pratiti 90 minuta. Zbog količine prekršaja i samog svog nastupa Erceg je zaslužio isključenje

Zatim je sudački ekspert i komentirao situaciju pri kojoj je Čulina u 90. minuti dosudio kazneni udarac za Hajduk kojeg je u pogodak za 2:0 Hajduka pretvorio Marko Livaja.

- Ne smatram da je to bio kazneni udarac. Ne znam gdje je drugdje branič mogao staviti tu ruku, ja to ne bih svirao jer se radi samo o dlanu i ruka je u prirodnom položaju. Smatram da bi kazneni udarac trebao biti u slučaju da se radi o cijeloj podlaktici.

 

Komentara 21

FR
freeshooter
23:02 26.11.2023.

... eto, stvari su jednostavne i točno izrečene... dakle jedino oštećena strana Dinamo, sa očiglednim jedanaestercom, niti u jednom trenutku radi istoga nije postupala nesportski, niti igrači, niti navijači... dok klub, ime koje se ne spominje, dobije poklon jedanaesterac, i opet neviđeni pritisak, medijski linč svega i svakog... čemu to svaki vikend, tako se neće osvojiti prvenstvo, već igrom, a ona im je nikakva... pa se sve bude već vidjelo i poravnalo u slijedećim kolima kada klub, čije ime se ne spominje, ima protivnike po mjeri, odnosno one koji će mu uzeti mjeru, pa neće više biti niti boda u jeseni... a već sedamnaestog Dinamo izvodi preskok...

KA
kanđija
23:02 26.11.2023.

I sudac i Splita je dva puta oštetio Dinamo, reče Strahonja

EJ
ejStef
01:04 27.11.2023.

A da, sve dolazi na svoje mjesto. Sudačka se malo zaboravila pa ima premalo penala za Hajduk ove sezone. Sada to trebaju nadoknaditi... Onaj iz Splita koji je sudio Dinamu, nije jednom "previdio" stvari, takav je stalno, još je gori kada je u VAR sobi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije