Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRDILI ODLUKU

Sudačka komisija objavila: Dinamu je ispravno poništen pogodak protiv Gorice

Zagreb: Predstavljena VAR tehnologija koja se od nove sezone uvodi u Prvoj HNL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
24.01.2023.
u 19:38

- Postignutom pogotku u APP pregledu prethodi incident na sredini igrališta u kojem branič Dinama, nakon prekršaja nad suparnikom, dolazi u posjed lopte. Sudac utakmice nakon OFR pregleda snimke prepoznao je prekršaj koji prethodi pogotku - navode.

Slijedom odluke Komisije nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza o redovitim objavama tumačenja i interpretacije pojedinih situacija s utakmica SuperSport Hrvatske nogometne lige, na stranicama HNS-a objavljena je sudačka analiza 18. kola HNL-a. 

OSIJEK - RIJEKA 

Sudac: Patrik Kolarić. Pomoćni suci: Ivan Starčević i Mile Varivoda. VAR sudac: Ante Čuljak.

35. minuta: Dosuđeni kazneni udarac ispravna je odluka suca utakmice. Igrač Osijeka unutar vlastita kaznena prostora nedopušteno je proširio obujam vlastita tijela rukom koja zaustavlja loptu. Ovaj incident razmatranjima PNI-e smatra se prekršajem “kažnjive igre rukom”.

60. minuta: Izdana opomena igraču Rijeke, slijedom nesmotrenog starta, ispravna je odluka suca utakmice. Iako igrač koji je počinio prekršaj koristi visoki intenzitet i brzinu, posljedično ostvareni kontakt sa suparnikom je marginalan te se ne može jasno razmatrati prekršajem “grube igre”. KNS HNS-a u incidentima ovakve prirode disciplinsku mjeru suca, donesenu u terenu za igru, smatra konačnom te se ne očekuje VAR intervencija.

DINAMO - GORICA

Sudac: Duje Strukan. Pomoćni suci: Alen Jakšić i Goran Perica. VAR sudac: Ivan Bebek.

2. minuta: Pogodak Dinama nakon ispravne intervencije VAR suca nije priznat. Postignutom pogotku u APP pregledu prethodi incident na sredini igrališta u kojem branič Dinama, nakon prekršaja nad suparnikom, dolazi u posjed lopte. Sudac utakmice nakon OFR pregleda snimke prepoznao je prekršaj koji prethodi pogotku i ispravno nastavio igru izravnim slobodnim udarcem u korist Gorice.

Komentara 2

DU
Deleted user
21:46 24.01.2023.

ništa nije prepušteno slučaju. Glavni Strukan i VAR Bebek.

SP
Stari panj
01:02 25.01.2023.

Tako je. I Livaja nije bio u offsideu. Sve je po pravilima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije