Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
specijalci na terenu

Strava u Sarajevu: Huligani bakljama i noževima napali hotel s djecom iz Beograda, izboden otac jednog dječaka

Facebook
14.01.2023.
u 20:28

Srbijanski mediji uz osude prenose ovu vijest te izvještavaju kako hotel s djecom koja su stigla na nogometni turnir sada čuvaju specijalci.

Ružan incident dogodio se večeras u sarajevskom naselju Ilidža, prenose mediji iz regije. Napadnuta je grupa građana iz Beograda a jedan od njih je izboden nožem. Kako je za Klix.ba ispričao jedan od sudonika događaja, sve se odigralo na jednom međunarodnom nogomentom turniru za djecu koji se ovih dana održava u jednom hotelu na Ilidži.

Prema njegovim riječima, u predvorju hotela je najprije napadnuta grupa roditelja mladih nogometaša FK Zvezdara iz Beograda.

- U jednom trenutku roditelji FK Zvezdara su imali zastavu. Nismo imali nikakvu namjeru bilo koga da provociramo. Iznenada, jedna grupa je ušla i napala nas suzavcem i htjela je da otme zastavu - ispričao je jedan od roditelja mladih nogometaša FK Zvezdara.

Kako je rekao, oni su krenuli za njima, ali vani ih je dočekala još veća grupa koja je bila maskirana, a imali su baklje i noževe. Cijeli slučaj potvrdila je i sarajevska policija koja se večeras oglasila priopćenjem.

- U 17:30 sati na području općine Ilidža policija MUP-a KS obaviještena je da je došlo do narušavanja javnog reda i mira na području Ilidže - kazali su iz Operativnog centra MUP-a KS za "Avaz".

Iz policije su dodatno kazali i kako je ozlijeđena osoba zbrinuta.

- Ta osoba je prevezena na ukazivanje liječničke pomoći i nije životno ugrožena. Policijski službenici Uprave MUP-a KS poduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju okolnosti vezano za ovaj događaj - rekli su iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Srbijanski mediji uz osude prenose ovu vijest te izvještavaju kako hotel s djecom koja su stigla na nogometni turnir sada čuvaju specijalci.

>> VIDEO: Hrvati pušteni, moraju platiti jamčevinu

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije