Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUČUJUĆI TRENUTAK

Strahonja: 'Kazneni udarac je prihvatljiv, ali je trebao biti drugačije izveden'

GRE, UEFA CL, AEK Athen vs GNK Dinamo Zagreb
Foto: EXPA/ Focus Images/ Yannis Halas
1/4
21.08.2023.
u 23:57

"Trebao je sve igrače uputiti na centralnu liniju, da budu samo vratar i igrač koji izvodi kazneni udarac. Imali smo takvih primjera, to je uradila upravo naša sutkinja Ivana Martinčić u četvrtfinalu Lige prvakinja između Chelseaja i Lyona", objasnio je Mario Strahonja

Sudački stručnjak Mario Strahonja je komentirao odluke na uzvratu trećega pretkola Lige prvaka između Dinama i AEK-a. Susret je završio rezultatom 2:2, čime je Dinamo ispao iz natjecanja s ukupnih 4:3 za AEK. Do 92. minute su plavi vodili 2:0. Odlučujući je pogodak zabio Domagoj vida u 100. minuti, kada mu se lopta odbila u noge nakon obranjenoga penala. Kazneni udarac dosuđen je u sudačkoj nadoknadi nakon što je Robert Ljubičić igrao rukom. 

"Sama situacija dogodila se nakon šest minuta i pet sekundi sudačke nadoknade i to je prihvatljivo jer nadoknada mora biti najmanje pet minuta. Ljubičić je imao preotvorenu ruku, to je kazneni udarac. Pozicija Vide je ispravna, on nije nagazio kazneni prostor, VAR soba je to analizirala i ispravno zaključila da ništa od toga", kazao je Strahonja.

GALERIJA Dinamo izgubio od AEK-a u šokantnoj završnici utakmice u Ateni

GRE, UEFA CL, AEK Athen vs GNK Dinamo Zagreb
1/14

"Kazneni udarac je trebao biti izveden drugačije. On je nakon izvođenja lopte s centra odmah svirao kraj, što pokazuje da je utakmica time za njega bila gotova, što znači da je za njega utakmica završila u šest minuta i 40 sekundi.. U tome je slučaju kazneni udarac trebao biti izveden drugačije", rekao je pa objasnio:

VEZANI ČLANCI:

"Trebao je sve igrače uputiti na centralnu liniju, da budu samo vratar i igrač koji izvodi kazneni udarac. Imali smo takvih primjera, to je uradila upravo naša sutkinja Ivana Martinčić u četvrtfinalu Lige prvakinja između Chelseaja i Lyona. Nažalost, norveški sudac nije imao kontrolu do samog kraja."

VIDEO Igor Bišćan više nije trener Dinama! Već se spominje ime njegovog nasljednika

Komentara 1

DM
drazen.muhvic
11:03 22.08.2023.

Po pravilima nogometne igre glavni sudac sam odlučuje koliku će nadoknadu vremena odrediti i koliko će još nadoknade vremena uzeti i nakon te prvotno javno objavljene nadoknade uzeti. Znači sve ono vrijeme do njegovog zadnjeg zvižduka je aktivno vrijeme. Kazneni udarac ovakvog oblika kakav stručnjakista opisuje može se izvesti samo ako VAR sucu nakon označenog završetka utakmice dojavi da je u zadnjoj akciji u kaznenom prostoru bilo elemenata za kazneni udarac. Tek u tom slučaju se izvodi samo kazneni udarac bez prava igranja na eventualno odbijenu loptu od golmana ili od okvira gola.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije