Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Želi voditi HKS

Stojko Vranković: Želim ujediniti košarkašku Hrvatsku

11.10.2011., Trg Drazena Petrovica, Zagreb - Stojko Vrankovic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
18.11.2016.
u 13:53

– Najviše mi pomažu Rađa i Joke Vranković, a Prkačin nije uključen u kampanju, ali pomaže.

Stojko Vranković (52) zasad se jedini kandidirao za predsjednika Hrvatskog košarkaškog saveza i na pragu je novog poglavlja u svom sportskom životu. A on se sastojao od igranja u Europi (Zadar, Aris, Panathinaikos, Fortitudo...) i NBA ligi (Minnesota, LA Clippers), rada u Hrvatskom olimpijskom odboru (dopredsjednik) i Hrvatskom klubu olimpijaca (predsjednik) te podupiranja igračkog razvoja svoga sina Antonija, danas studenta i košarkaša na sveučilištu Duke u SAD-u.

Ako mu to pravilnik HKS-a o poslovanju i meštar ceremonije (Ivan Šuker) dopuste, Stojko će sutra biti jedini kandidat za novog čelnog čovjeka hrvatske košarke, u čemu legendarni centar ima potporu svojih brojnih bivših suigrača (Rađa, Kukoč, Prkačin, J. Vranković...), ali i biračke baze.

Stojko je posljednji tjedan prošao cijelu Hrvatsku pa bi se na izvanrednom saboru trebao pojaviti s više od 50 potpisa.

– Želim ujediniti košarkašku Hrvatsku, a svoje ideje predstavio sam u Zagrebu, Međimurju, Zagorju, Rijeci, Šibeniku, Vukovaru, Osijeku, Slavonskom Brodu, dok su nam iz Dubrovnika i Splita poručili da nije nužno da dođemo.

Sastao sam se i sa Šukerom

Tome je vjerojatno tako jer mu Dubrovnik pokriva Nikša Prkačin, a Split Dino Rađa, obojica važni igrači u toj izbornoj priči.

– Najviše mi pomažu Rađa i Joke Vranković, a Prkačin nije uključen u kampanju, ali pomaže.

S obzirom na to da je njegov Drnišanin Ivica Lovrić odustao od kandidature, očekuje li nekog neočekivanog protukandidata?

– Ne mogu sa sigurnošću reći ne, no do četvrtka se nitko nije izjasnio. Po onome što smo obavili na terenu, očekujem da to bude mirna izborna skupština.

Sjednicu će voditi dosadašnji predsjednik Ivan Šuker.

– Nas dvojica smo se našli i razgovarali, baš kao što smo to činili i prethodna dva desetljeća koliko se znamo, i mislim da neće biti problema.

Je li vam Šuker ponudio kakav dobar savjet o tome kako se ne zapetljati u pravnu mrežu?

– Dao mi je neke savjete, no postoji Statut i postoje skupštinari koji o tome odlučuju.

Prioritet je sada izbornik

Jesu li Stojko i njegovi ljudi zatražili pravno mišljenje o tome je li on kao zamjenski član sabora može biti i biran?

– Tražili smo pravno mišljenje na tri mjerodavne adrese i svuda smo dobili tumačenje da sam legitiman kandidat.

Postane li predsjednik, čime će se prvo pozabaviti u HKS-u? Jer problema je nemalo kao što su milijunski dugovi, reprezentacija je bez izbornika, savez bez osobe koja bi amortizirala pritiske Fibe po pitanju ABA lige i Eurokupa...

– Rješavat ćemo probleme po prioritetu, a čini se da se najprije moramo pozabaviti pitanjem izbornika. Zato moramo što prije osnovati Stručni savjet koji treba iznijeti svoje prijedloge.

S obzirom na to da su narušeni odnosi između Stojka i Ace Petrovića, može li potonji biti kandidat kad ga već zagovaraju i neki vodeći igrači reprezentacije?

– Aco i ja smo jedan drugome rekli što imamo i nema teme koju nismo raščistili. O njegovoj kandidaturi raspravljat će Stručni savjet – zaključio je Stojko.

Komentara 5

CR
crodijaspora
15:54 18.11.2016.

Svaka čast za Stojka i puno sreće i uspjeha. Dajte dijete materi.

Avatar links
links
21:24 18.11.2016.

puno sreće iako nisam siguran da je kapacitet za predsjenika ali ajde...

Avatar DŠ.....
DŠ.....
20:01 18.11.2016.

Stojko je ono što nam je nedostajalo u savezu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije