Naslovnica Sport Košarka

Stojko Vranković bez protukandidata, danas se bira novi UO Saveza

Ne mogu reći da mi godi što nemam protukandidata – ističe dosadašnji predsjednik i jedini kandidat Stojko Vranković
15. lipnja 2019. u 00:23 0 komentara 355 prikaza

U Muzeju Mimara danas će se održati izborni Sabor Hrvatskog košarkaškog saveza (12 sati). Za razliku od redovnih izbora 2015. kada je Ivan Šuker srušio Danka Radića ili pak studenog 2016. kada je, na izvanrednim izborima, Stojko Vranković zamijenio Šukera, ovaj put predsjednik nema protukandidata.

PRED POTPISOM UGOVORA Postat će najbolje plaćeni hrvatski sportaš, zavrtjet će vam se u glavi kad vidite zaradu

Kao da je, u najtežim vremenima za mušku seniorsku reprezentaciju, među oponentima zavladalo neko ravnodušje.

1 / 8
Hrvatska - Litva

– Ne mogu reći da mi godi što nemam protukandidata – ističe dosadašnji predsjednik i jedini kandidat Stojko Vranković i naglašava:

– Svi zajedno možemo biti zadovoljni s ulaganjima u nacionalnu ligu i mlađe dobne kategorije pa i s jedinstvenom kadetskom ligom. Financijsku situaciju Saveza smo konsolidirali pri čemu nam ostaje još neriješeni problem troškova vezanih uz Eurobasket 2015. pa tih dva milijuna i nešto kuna držimo u rezervi, kao da ne postoje, ako sudski spor po nas završi nepovoljno. A kada bi se i to pozitivno riješilo, taj novac bio bi uložen u druge projekte, to bi nam bio manevarski prostor.

Moramo oporaviti seniore

Ono što Stojka, pa i sve nas, najviše žulja jest stanje seniorske reprezentacije koja se, nažalost, nije uspjela plasirati na Svjetsko prvenstvo:

– Osnovno moje nezadovoljstvo, a tako razmišlja i javnost, jest što se nismo plasirali na SP. I zato moramo oporaviti seniorsku reprezentaciju i plasirati se na Eurobasket jer niti jedan dosad nismo propustili.

ODLAZAK VELIKANA 'Zadar će uvijek ostati u mojem srcu, sjećanja su nevjerojatna'

Danas će se birati sve osim predsjednika, pa tako i novi upravni odbor u kojem neće biti dosadašnjeg dopredsjednika Nikole Rukavine, člana Uprave HEP-a (inače sponzora HKS-a) protiv kojeg se trenutačno vode istražne radnje u kontekstu odgovornosti za tragediju u Hidroelektrani Dubrovnik. Da bi ponovo bio izabran za UO, kao predstavnik Ličko-senjske županije, Rukavina bi trebao biti nazočan, a on to neće biti u mogućnosti.

Slijedi odluka o Cedeviti

Još jedan u našoj košarci je onaj Cedevitin čiji je predsjednik odlučio preseliti klub u Ljubljanu i koji se nada da u novoosnovanom KK Cedevita Junior ima pravnog sljednika za domaća natjecanja. No, hoće li taj klub, s novim matičnim brojem, moći igrati HT Premijer ligu, odlučit će Komisija za sustav natjecanja po napucima Pravne službe HKS-a.

>> Pogledajte kakvim se poslom bavi košarkaš Hermes Analitice

Ovaj put, na Saboru neće biti Lidije Pleić, vrijedne zaposlenice HKS-a koja se 27 godina brinula o putovanjima, smještaju i drugim potrebama muških reprezentacija.

Nije Lidija (55) otišla u mirovinu, već se sama odlučila povući pa su joj na oproštajnu večer došli brojni bivši i sadašnji reprezentativci (Šarić, Krušlin, A. Žižić, Rudež, Stojić...) a posebnim videom oprostili su se od nje oni koji nisu mogli biti nazočni (Popović, Stipčević, Planinić...) S obzirom na to da je i nama uvijek bila spremna uvijek pomoći, jasno nam je zašto će teta Lidija svima toliko nedostajati. 

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.