Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REDAJU SE PORAZI

Što se događa sa sjajnim hrvatskim parom? Ono što govore očito nije cijela istina

Davis Cup, Hrvatska - Austrija, Dodig/Mektić - Erler/Miedler
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/5
01.06.2023.
u 21:52

U posljednjim (opširnijim) razgovorima o toj temi Nikola i Mate priznali su malo opuštanje nakon osvajanja olimpijskog zlata, a učestalije poraze objašnjavali su činjenicom da u parovima često pobjednika odlučuju poen ili dva

Roland Garros ove je godine krenuo žestoko. Prvo kolo nije preživjelo osam nositelja i čak 14 nositeljica, a u muškom turniru čak je 21 meč odlučen u pet setova, najviše u posljednjih 50 godina. Najveće iznenađenje, moglo bi se reći i senzacija, ispadanje je drugog tenisača svijeta Danila Medvjedeva, od kojega je bolji bio (7:6 (5), 6:7 (6), 2:6, 6:3, 6:4) 23-godišnji brazilski kvalifikant Thiago Seyboth Wild, 172. tenisač svijeta.

Ispali Mektić i Pavić

Nas pak boli novo rano ispadanje Nikole Mektića i Mate Pavića, para koji nas je posljednjih godina oduševljavao svojim postignućima. No žar olimpijskih pobjednika iz Tokija 2020. kao da kopni. Nikola i Mate su u Bulonjskoj šumi izgubili već u prvom kolu, i to od Belgijaca Gillea i Vliegena (5:7, 3:6), što im je već osmi poraz u 10 posljednjih mečeva. I četvrti poraz u prvim kolima na zemljanim turnirima. I zato su, što se ovogodišnjih rezultata tiče, tek 21. kombinacija svijeta.

Čini se kao da su Mektić i Pavić svoje najbolje igre, pa i rezultate, pružili već prve godine svoje suradnje kada su za sve koji prate tenis bili veliko i ugodno iznenađenje. Te 2021. imali su sezonski učinak od 65 pobjeda i 13 poraza (83,33 posto uspješnosti), a osvojili su čak devet turnira, među kojima i Wimbledon i Olimpijske igre. Sljedeće godine učinak je bio nešto lošiji, 51 pobjeda i 21 poraz (70,83 posto), no ipak su osvojili pet turnira, među kojima i Masters 1000 u Rimu.

I ovu su godinu započeli donekle uspješno (osvojili su turnir u Aucklandu, zasad jedini), ali su nakon toga zaredala rana ispadanja (uz polufinale Dubaija), da bi se došlo do aktualnog crnog niza (ukupno ove godine: 10 pobjeda i 13 poraza, 43,47 posto). Pa, u čemu je problem, pitaju se mnogi. Je li među njima nestalo kemije, je li došlo do zasićenja? I trebaju li se razići? Jer u teniskim parovima je gotovo kao u braku: bolji je dobar razvod nego loš brak...

Opustili se nakon OI zlata

– Oprostite, nisam od volje razgovarati o tome – sve je što je na našu molbu jučer kazao Mektić.

U posljednjim (opširnijim) razgovorima o toj temi Nikola i Mate priznali su malo opuštanje nakon osvajanja olimpijskog zlata, a učestalije poraze objašnjavali su činjenicom da u parovima često pobjednika odlučuju poen ili dva, koji sad češće odu na stranu suparnika. Bilo je tu i ozljeda (Pavić ima problema s trbušnim zidom), no očito to nije cijela istina.

A opet teško je ljudima sa strane, pa bili oni i vrhunski teniski stručnjaci, davati objašnjenja ili bilo što sugerirati. Nije nas stoga iznenadila poruka uvijek susretljivog izbornika naše reprezentacije Davisova kupa Vedrana Martića koji je u Parizu. I koji je kratko rekao:

– Teško mi je komentirati bilo što. Sad dolazi trava i nadam se najboljem za Nikolu i Matu – poručio je izbornik.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
04:53 02.06.2023.

Ajde pustite ih vise na miru - imaju krizu i to je to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije