Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FORMULA 1

Max Verstappen nastavlja s dominacijom: Slavio je i u Azerbajdžanu!

Azerbaijan Grand Prix
Foto: MURAD SEZER/REUTERS
1/3
12.06.2022.
u 15:37

Aktualni svjetski prvak povećao je prednost u odnosu na suparnike. Sada ima 150 bodova na vrhu ljestvice, Perez je skočio na drugo mjesto sa 129, a Leclerc je treći sa 116 bodova.

Aktualni svjetski prvak Nizozemac Max Verstappen u Red Bullu pobjednik je Velike nagrade Azerbajdžana na stazi u Bakuu, osme utrke svjetskog prvenstva formule 1.

Za Nizozemca je to peta pobjeda ove sezone, te 25. u karijeri.

Sjajan dan Red Bulla upotpunio je njegov momčadski kolega Meksikanac Sergio Perez drugim mjesto, dok je treće mjesto osvojio Britanac George Russel  u Mercedesu. Njegov momčadski kolega, sedmerostruki svjetski prvak Lewis Hamilton završio je na četvrtom mestu.

- Danas smo imali nevjerojatan tempo, bolid je bio brz. Osvojili smo prva dva mjesta, bio je to stvarno dobar dan za nas - kazao je Verstappen.

Zanimljivo, Verstappen je postao peti različiti pobjednik u Azerbajdžanu u isto toliko izdanja utrke.

Monežanin Charles Leclerc (Ferrrari), pobjednik subotnjih kvalifikacija, morao je odustati u 20. krugu. Leclerc se povukao zbog problema s motorom i dima koji je izlazio iz njegovog bolida tijekom utrke ulicama Bakua.

- Teško je pronaći riječi. Problemi s bolidom tri utrke zaredom, to jako boli.Srećom, motivacija je još uvijek tu - komentirao je Leclerc nakon odustajanja. 

Oba su Ferrarija odustala u Bakuu, budući da su otkazale zadnje kočnice Španjolcu Carlosu Sainzu već u 9. krugu.

Aktualni svjetski prvak Verstappen povećao je prednost u odnosu na suparnike. Sada ima 150 bodova na vrhu ljestvice, Perez je skočio na drugo mjesto sa 129, a Leclerc je treći sa 116 bodova.

Sljedeća utrka je u Montrealu 19. lipnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije