Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON EUROPE - HNL

Što dalje za Dinamo? Projicira se da će HNL osvojiti s velikom bodovnom prednosti

Nogometaši Dinama, porazom u Londonu od Chelseaja, oprostili su se  od ovosezonskih nastupa u Europi
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
03.11.2022.
u 10:04

Sa samo jednim HNL porazom od povratka Ante Čačića u travnju ove godine i 29. mjestom na ljestvici najboljih klubova Europe, ovaj sadašnji Dinamo napravio je velik korak naprijed, ali sljedeće prepreke već stižu

Nakon zaključene europske sezone u kojoj su se uspješno kvalificirali u Ligu prvaka te u skupini s Chelseajem, Milanom i Salzburgom upisali četiri boda, nogometaši hrvatskog prvaka Dinama moraju se što je prije moguće okrenuti novim izazovima. Ispred Dinama ostali su izazovi u domaćem prvenstvu, gdje imaju četiri boda prednosti pred Hajdukom (uz utakmicu manje) te ukupno 22 kola za odigrati. 

02.11.2022., stadion Stamford Bridge, London, Engleska - UEFA Liga prvaka, 6. kolo, skupina E, Chelsea - GNK Dinamo. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

No, Dinamo će se ozbiljnije u obranu naslova 'baciti' tek u 2023. godini, jer plavima sada slijede samo dva kola uoči dvomjesečne pauze koja uskoro stiže zbog Svjetskog prvenstva. Ovog vikenda u Maksimir stiže Šibenik, a idućeg vikenda na rasporedu je dvoboj s Rijekom na Rujevici. 

02.11.2022., stadion Stamford Bridge, London, Engleska - UEFA Liga prvaka, 6. kolo, skupina E, Chelsea - GNK Dinamo. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Između toga je momčad Ante Čačića trebala nastupiti i u utakmici osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa u Splitu protiv istoimenog domaćina, ali Dinamo je iskoristio svoje pravo na odgodu, tako da će natjecanje u Kupu nastaviti tek na proljeće. Podsjetimo, branitelj ovosezonskog naslova u Kupu je Hajduk i Dinamovci su stoga posebno motivirani osvojiti dvostruku krunu koja im je prošle sezone izmaknula.

Dinamo je uvijek imao padove u domaćem prvenstvu nakon završetaka svojih europskih epizoda unutar sezone, pa je tako možda i dobra stvar za Čačića i njegove igrače što Svjetsko prvenstvo dolazi u ovom neobičnom terminu.

02.11.2022., stadion Stamford Bridge, London, Engleska - UEFA Liga prvaka, 6. kolo, skupina E, Chelsea - GNK Dinamo. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Isto tako, neki od Dinamovih prvotimaca (posebice Livaković i Šutalo) sigurno će biti prvotimci hrvatske reprezentacije na Mundijalu, a na takvim turnirima, s takvim ulozima mogućnost ozljeda je znatno viša nego li tijekom regularne klupske sezone i toga se u Maksimirskoj 128 sigurno pribojavaju.

Održati prednost pored kompetentnih momčadi poput Hajduka i Osijeka neće biti lako, ali Dinamo bi kao favorit na papiru te s trenutnom nominalnom bodovnom prednosti od sedam bodova trebao na kraju sezone biti ispred svojih konkurenata. Profesor na Ekonomskom fakultetu i stručnjak za sportske simulacije Tomislav Globan je pomoću 10.000 elo-simulacija projicirao završetak sezone u HNL-u, a rezultati govore da je Dinamo prosječno u simulacijama osvojio 82.6 bodova, 13 više od Hajduka (69.0) te 21 više od Osijeka (61.6).

 

 

Sa samo jednim HNL porazom od povratka Ante Čačića u travnju ove godine i 29. mjestom na ljestvici najboljih klubova Europe, ovaj sadašnji Dinamo napravio je velik korak naprijed, ali sljedeće prepreke već stižu.

Komentara 4

KL
Klavocin
15:39 03.11.2022.

Ma dinamo dobro gura sa lošom igrom. Treba se zahvaliti čačiću i nać dobrog i modernog trenera. Ne znam za kaj se boje uzeti nekog mladog, modernog trenera. Gledam vž igra najljepši nogomet sa nepoznatim trenerom. Znači postoje treneri, samo im daj šansu. Kaj se tiče prodaje moraju prodavati, jer drugačije ne možeš održava klub, ko to ne vidi bolje neka šuti

BE
Berri
15:11 03.11.2022.

Nakon ovog iskustva, gdje su odigrali po 2 utakmice s Chelsea, Milanom i RB Salzburgom, te nakon što su izbacili norveškog prvaka, te nakon toga što će Livaković, Petković, Oršić i Šutalo ići na SP u Katar, doista ne vidim kako se to dinamo neće moći nositi sa Šibenikom, Goricom, Lokomotivom i Istrom. Ja bih od 1.1.2023. doveo Gorana Tomića i dao mu priliku.

BU
Bubalamala
12:10 03.11.2022.

Dinamo živi od prodaje igrača i sve dok je tako nisu dovoljno kvalitetni za Evropska takmičenja. To je sredina za igrače u prolazu pa prema tome teško je stvoriti kompaktnu ekipu koja bi mogla igrati važniju ulugu u Evropi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije