Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plavi se oprostili od LP

ANKETA Kako ocjenjujete nastup Dinama u Ligi prvaka ove godine?

Nogometaši Dinama, porazom u Londonu od Chelseaja, oprostili su se  od ovosezonskih nastupa u Europi
Marko Lukunic/PIXSELL
02.11.2022.
u 23:51

Četvrtim mjestom u skupini sa istim brojem bodova Dinamo je završio ovosezonski nastup u Europi upisavši četiri poraza, jednu pobjedu i jedan remi.

Dinamo se večerašnjim porazom protiv Chelsea u Londonu oprostio od nastupa u europskim natjecanjima ove sezone. Chelsea je slavio rezultatom 2:1, a za Dinamo je jedini pogodak zabio Petković.

Na kraju europskog puta, trener Ante Čačić je zadovoljan.

- Mislim da je Dinamo imao dobrih trenutaka za pohvaliti. Jako sam zadovoljan kako je momčad funkcionirala. Imali smo ambiciju za nešto više - kazao je Čačić odmah nakon utakmice.

Podsjetimo, Dinamov ovogodišnji put u Ligi prvaka počeo je kao iz snova, pobjedom nad Chelseajem 1:0 na rasprodanom Maksimiru.

Četvrtim mjestom u skupini sa istim brojem bodova Dinamo je završio ovosezonski nastup u Europi upisavši četiri poraza, jednu pobjedu i jedan remi. 'Plavi san' nastavio se i unatoč porazu na gostovanju kod Milana (3:1).

Da stvari ne idu po planu dalo se naslutiti u Austriji početkom listopada kada je, doduše minimalan (1:0), ali svejedno poraz nanijela momčad Red Bull Salzburga. Ipak, Dinamo se vratio i ulovio jedan bod u remiju tjedan dana kasnije na Maksimiru (1:1), no žustar tempo u kojem se od početka sezone odigralo 28. utakmica ostavio je traga na ekipi iz Maksimira koja je teško stradala od Milana kod kuće krajem listopada (4:0).

Jedino nada ostala je navijačima i momčadi jer prolazak u Europsku ligu bio je moguć jedino pobjedom nad Chelseajem u Londonu večeras, no unatoč dobroj predstavi i ranom vodstvu to se nije dogodilo i Dinamo se oprašta od Europe i sada fokus stavlja na domaće prvenstvo.

Pitamo vas stoga: Kako ocjenjujete nastup Dinama u Ligi prvaka ove godine?

Standings provided by Sofascore

>> VIDEO: Ekskluzivno iz sjedišta Uefe: Dogovor je pao, rušit će se Maksimir i graditi novi stadion s 32.000 mjesta!

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Bud Humski
Bud Humski
05:29 03.11.2022.

Objektivno, po kvalitetu igraca, po njihovoj vrijednosti na nogometnom trzistu, po jacini lige u kojoj igraju iz tjedna u tjedan... Dinamo je iza Chelsea i Milana, a svoje prilike za 'prezimljavanje u Europi' propustio je u utakmicama protiv Salzburga. Naravno, to ne znaci da Dinamo ne moze pobijediti i objektivno jace klubove od sebe, sto je pokazao i rezultat u Zagrebu protiv Chelsea. Po meni, ova sinocnja utakmica u Londonu bila je najhrabrija Dinamova utakmica u Ligi prvaka ove godine, a vjerojatno i najbolja, iako su izgubili. Chelsea je sinoc ipak bio bolji tim i zasluzeno pobijedio ali i Dinamo je imao svoja razdoblja dobre igre. Da se sa istim pristupom igralo i u ostalih pet utakmica, Dinamo bi protiv Salzburga najvjerojatnije uzeo barem cetiri boda, a i protiv Milana barem bod ili tri, i bio bi u utrci za jedno od prva dva mjesta do samog kraja... Nazalost, Cacic nije imao muda za malo ofanzivniju igru sve do zadnje utakmice kad je vec bilo prekasno...

DU
Deleted user
08:17 03.11.2022.

Dinamu iz godine u godinu je jedina šansa za dobar rezultat da izneneadi koji klub kao ove godine Chelsea i uzme doma 3 boda, i da protiv klzbova kao Salzburg doma obavezno pobijedi, a kad igra vani da barem 2 puta odigra neriješeno. Kad bi im to uspjevalo, a nije nerealno, mogli bi dalje barem u Euroligu, a to natjecanje je više po mjeri plavih.

TO
tomedosen
05:38 03.11.2022.

Dinamo je izgubio ali se nije osramotio, prilika je bila u utakmicama protiv RB ali tu je zaribao Ante, iako je RB u igračkom smislu dvostruko vrijedniji a o infrastrukturom da i ne govorimo. Ademiju hvala i slava ali njegovo vrijeme je prošlo prije više od godinu dana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije