Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZNAT JE PLAN

Što čeka Hrvatsku do Eura? Dva su datuma izrazito važna, a sve su oči uprte u jednog čovjeka

Kairo: Trening hrvatske nogometne reprezentacije
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/6
27.03.2024.
u 08:30

Vatreni će se sljedeći put okupiti 26. svibnja, te se u Rijeci pripremati za Europsko prvenstvo koje se od 14.6. do 14.7. igra u Njemačkoj

Izbornik Zlatko Dalić koristio je na turniru u Egiptu 23 reprezentativaca, dakle – sve koje je i poveo na turnir. Velika većina igrača koji su participirali u Africi bit će i putnici na Europsko prvenstvo u Njemačku, a u krugu kandidata za europsku smotru još su najmanje petorica nogometaša; J. Šutalo, Perišić, Budimir, Baturina i Sučić. Budu li oni svi zdravi do početka priprema, 26. svibnja, četvorica će sigurno biti na listi za EP. U ovom trenutku najveći je upitnik uz ime oporavljenika Ivana Perišića, a nešto manji upitnik bit će – Martin Baturina ili Luka Sučić.

Jedan vratar otpada

Čini se da će na Euru biti mjesta za samo jednoga od dvojice dragulja (a za sada je u prednosti Baturina, budući da je Sučić neko vrijeme ozlijeđen), s obzirom da su dresovi već rezervirani za ove vezne igrače: Modrića, Brozovića, Kovačića, Majera, Marija Pašalića i Vlašića. Pa i Ivanušeca, koji konkurira i za krilnu poziciju, zajedno s Marcom Pašalićem, Pjacom i Kramarićem, te - daj Bože – oporavljenim i zdravim Perišićem. Kramarić je naravno kandidat i za središnjega napadača, kao i Bruno Petković i Ante Budimir.

Tko onda od 'Egipćana' neće vidjeti Europsko prvenstvo? Sigurno jedan od vratara, Labrović ili Kotarski (sigurni su Livaković i Ivušić), te od stopera Ćaleta-Car i Pongračić. Naime, zna se kako se izbornik Dalić nikada ne odriče igrača s kojima se plasirao na veliko natjecanje, a tu su u prednosti J. Šutalo, Vida, Erlić i Gvardiol. Bude li Gvardiol alternativa Sosi za poziciju lijevoga braniča, onda je moguće da na mala vrata ipak upadne još jedan od stopera. Dakako, ne treba zaboraviti ni donedavnoga standardnoga reprezentativca Bornu Barišića, koji je ovom zgodom bio na pretpozivu, a ima 35 nastupa za reprezentaciju, broncu iz Katara, te četiri nastupa u proteklom kvalifikacijskom ciklusu. Sa scene je neočekivano nestao nakon listopadskih poraza od Turaka i Velšana.

Kairo: Trening hrvatske nogometne reprezentacije
1/46

Uglavnom, situacija oko popisa za Europsko prvenstvo je više-manje jasna, pod uvjetom da ne bude neočekivanih šokova s ozljedama.

Vatreni ovoga vikenda nastavljaju nacionalna prvenstva u svojim klubovima, a ponovno će biti na okupu 26. svibnja, kada će se najprije sastati u Zagrebu, a onda produžiti put Rijeke gdje će se pripremati za Europsko prvenstvo. Hrvatska reprezentacija će prije početka natjecanja u Njemačkoj odigrati još dvije prijateljske utakmice: 3. lipnja sa Sjevernom Makedonijom u Rijeci, te 8. lipnja s Portugalom u Lisabonu.

Baza u Neurupinnu

Već 9. lipnja vatreni će doletjeti u Njemačku, te će pripreme nastaviti u svojoj bazi u Neurupinnu. Posjetimo i na raspored utakmica na Europskom prvenstvu: 15. lipnja Hrvatska – Španjolska u Berlinu, 19. lipnja Hrvatska – Albanija u Hamburgu, 24. lipnja Hrvatska – Italija u Leipzigu.

Komentara 1

Avatar Felix24
Felix24
10:29 27.03.2024.

Jučer nije igrao Kovačić i igra je odmah bila BRŽA, on je igrač manje na terenu i usporava igru+izgleda da su rezerve poput Majera, Stanišića i Petkovića puno bolje od ovih standardnih koje gura Dalić, uvijek sa rezervnom ekipom igramo puno bolje. Kovačić i Brozović OUT, Majer i Sučić IN, kao i Petković IN. Trebamo klasična krila poput Pjace a ne da veznjaci poput Vidovića i Pašalića igraju krilo. Također Juranović i Sosa su limitirani igrači, niti njima nema mjesta u prvih 11. Dakle-Livaković-Stanišić-Erlić-Šutalo,Gvardiol-Modrić-Majer-Sučić-Pjaca-Petković-Halilović. To je najbolje što imamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije