Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSRNULI VELIKAN

Simbol hrvatskog sporta preuzima crnogorski biznismen!? Evo što kažu iz kluba

Cibona - Cedevita
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/6
14.03.2020.
u 17:15

Cibona je davnih dana ispala iz europske elite, a u zadnjih pet godina više nije važan faktor ni u regionalnoj ligi gdje su primat preuzeli srpski klubovi Crvena zvezda i Partizan

Košarkaški klub Cibona godinama je bila simbol hrvatske i europske košarke, ali i sporta općenito.

Na veliku žalost brojnih navijača, ono što se posljednjih 10-ak godina napravilo od kluba koji je bio ponos Zagreba i Hrvatske, ostat će upamćeno tamnim slovima u povijesti slavnog kluba.

Cibona je davnih dana ispala iz europske elite, a u zadnjih pet godina više nije važan faktor ni u regionalnoj ligi gdje su primat preuzeli srpski klubovi Crvena zvezda i Partizan

 

Kako piše nova.rs, Cibona bi mogla dobiti nove vlasnike.

Novinar kojeg u Srbiji smatraju jednim od bolje obaviještenih piše da je grupacija na čijem je čelu predsjednik Košarkaškog kluba Mornar Đorđije Pavićević u pregovorima da preuzme udjele Borca iz Čačka i Cibone. I dok nam ovo s Borcem i ne izgleda tako senzacionalno, ovo s hrvatskim prvakom itekako jest. Bez obzira na to što je riječ o ozbiljnom biznismenu i čovjeku s velikim poslovnim udjelom u luci Bar.

Kada smo tu informaciju proslijedili direktoru Cibone Domagoju Čavloviću uzvratio nam je sa:

- To mi je prvi glas. Ja jesam danas pričao s Đokom, ali kao predsjednik ABA lige i oko toga što i kako ćemo završiti sezonu. Jer, mi smo u petak trebali održati Skupštinu lige ali nismo, a uskoro ćemo morati donijeti neke odluke pa se konzultiram s kolegama iz drugih klubova.

S tehničke strane, kakva je mogućnost da netko takav postane suvlasnik Cibone?

- Za takvo što mi bismo morali preoblikovati klub iz udruge u sportsko dioničko društvo, pa bismo trebali oglasiti prodaju tih dionica. Nije mi jasno od kuda potiče takva dezinformacija i koji joj je cilj.

Kolega Đorđe Matić uvjerava nas da je informaciju dobio iz pouzdanih izvora pa nam preostaje za vidjeti hoće li se doista netko blizak Pavićeviću uskoro pojaviti, možda, kao sponzor Cibone. Kao što je to svojedobno bila opcija s ruskom Sberbank pa se nije ostvarilo.

Je li ovo, u vrijeme kada su obustavljena sva natjecanja, nekome proradila mašta, je li to neka vrsta propagandnog rata ili se doista iza brda nešto valja saznat će se uskoro.

Inače, klubovi ABA lige morat će uskoro odlučiti kako će, ako to bude moguće, okončati ovu sezonu. Da bi se saznao konačni poredak pa tako i tko će u doigravanje, a tko u razigravanje za ostanak ili pak izravno u drugu ligu, mora se odigrati posljednje kolo. A nakon toga, ne bude li prostora u kalendaru, jedna od opcija je i da se ne igra doigravanje već turnir četvorice najboljih.

>>> Pogledajte gostovanje znanstvenika Ivana Đikića na Večernji TV-u, govorio je o situaciji s koronavirusom

Ključne riječi

Komentara 22

DU
Deleted user
19:17 14.03.2020.

Crnogorci i biznis?? Mislite kokain, heroin, itd.. bože sačuvaj

BL
bluewitch
18:10 14.03.2020.

Koja vijest, majko moja, možda je, možda nije, a možda su u šumi...znači sve što sam napisao znači i sve i ništa ....

DU
Deleted user
21:00 14.03.2020.

Zašto mi brišete komentar koji nikoga ne vrijeđa?.....dakle ide ovako......Tako bi i Dinamo završio da nema Mamića?????? Zašto je to za brisati?????? Pitam jer me baš zanima.Slobodno odgovorite ......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije