Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOO

Stipendije MOO-a za deset potencijalnih olimpijaca za ZOI u Pekingu 2022.

Filip Zubčić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
06.11.2019.
u 17:02

Mjesečni iznos stipendije po sportašu/sportašici iznosi 1500 dolara, a isplaćuje se kao pomoć u njihovim pripremama za kvalifikacije i nastup na XXIV. zimskim olimpijskim igrama u Pekingu 2022. godine

Olimpijska solidarnost Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) pozitivno je riješila kandidature Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) za stipendiranje zimskih olimpijaca.

Ukupno deset potencijalnih olimpijaca i olimpijki iz šest sportova participirat će u programu olimpijskih stipendija za sportašice ZOI Peking 2022. To su Filip Zubčić, Istok Rodeš, Elias Kolega i Matej Vidović (alpsko skijanje), Dražen Silić i Antonio Zelić (bob), Laudelino Antonio Souza-Kordeiru (umjetničko klizanje), Lea Jugovac (snowboard) te "nordijci“ Krešimir Crnković (biatlon) i Vedrana Malec (skijaško trčanje).

Filip Zubčić
1/6

Mjesečni iznos stipendije po sportašu/sportašici iznosi 1500 dolara, a isplaćuje se kao pomoć u njihovim pripremama za kvalifikacije i nastup na XXIV. zimskim olimpijskim igrama u Pekingu 2022. godine.     

Olimpijska solidarnost MOO-a stipendije će uplaćivati na račun HOO-a za četiri mjeseca unaprijed - 6000 dolara po sportašu/sportašici, počevši s razdobljem od 1. studenoga 2019. do veljače 2022. godine, odnosno do datuma posljednjeg mogućeg kvalifikacijskog natjecanja za sportaše koji se dotad nisu uspjeli kvalificirati na ZOI.

U sklopu navedenog mjesečnog iznosa stipendije (od 1500 dolara), dio novca stipendirani sportaš ili sportašica može koristiti kao naknadu za osobne potrebe, tzv. džeparac, koji se uplaćuje izravno na njihove žiro-račune. Mjesečni iznos spomenute naknade bit će poznat kada se aktivira program Olimpijske solidarnosti i prva financijska sredstva budu uplaćena na račun HOO-a.

Podsjetimo, Hrvatski olimpijski odbor je ubrzo nakon ljetnih OI u Riju 2016. godine za olimpijske stipendije MOO-a kandidirao 12 sportašica i sportaša iz tzv. ljetnih sportova (Program Olimpijske solidarnosti MOO-a za Tokio 2020.) te su u taj program uvršteni svi naši pojedinačni osvajači olimpijskih medalja iz Rija, a njima je pridružena i tekvondašica Iva Radoš.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije