Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija J. koreja

Štimac s popisa izbacio igrače koji su prodani za 30-ak mil. eura

'09.10.2012., Veslacka, Zagreb - Na terenima Zagrebella odrzan je trening hrvatske nogometne reprezentacije uoci kvalifikacijske utakmice protiv Makedonije u Skoplju. Sammir, Domagoj Vida, Nikica Jela
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
02.02.2013.
u 08:00

Poštedio ih: 
U Londonu neće igrati Kovačić, Vida, Radošević i Perišić, kao ni Kalinić

Interovu novu desetku Matea Kovačića nećemo vidjeti u dresu Hrvatske u dvoboju protiv Južne Koreje u srijedu 6. veljače. Izbornik Igor Štimac oslobodio je Kovačića nastupa u Londonu, tako da će mlada zvijezda hrvatskog nogometa još malo pričekati debi u izabranoj vrsti. Dao mu je Štimac vremena da se snađe u Milanu, da pokuša izboriti svoj status. Za reprezentaciju će biti vremena, Kovačićevu eksploziju reprezentacija očekuje na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Otpao i Maloča

Bio je izbornik dobronamjeran i prema ostalim našim igračima koji su dogovorili transfere u zimskom prijelaznom roku. Tako u London neće voditi ni Josipa Radoševića, Domagoja Vidu i Ivana Perišića. Četvorka je ove zime okrenula tridesetak milijuna eura svojim klubovima, rekorder je Kovačić s 15 milijuna eura teškim transferom. Perišić je iz Borussije (D) u Wolfsburg prešao za 7,5 milijuna eura, Vida je Dinamo zamijenio kijevskim Dinamom za 6 milijuna eura, a Radošević je otišao u Napoli za 3 milijuna eura. Uz to, Perišić ima problema s preponama, pa će ga i zbog toga izbornik poštedjeti nastupa u Londonu.

Od 26 pozvanih s prvog Štimčeva popisa još će otpasti ozlijeđeni kapetan Hajduka Mario Maloča, te Nikola Kalinić, jer izbornik na djelu želi vidjeti Mladena Petrića. A u napadu je ionako \"gužva u šesnaestercu\", Mandžukić, Olić, Jelavić i Eduardo su vrhunske klase. Nema dvojbi da će biti lijepo ponovo vidjeti Hrvatsku u akciji, na Fulhamovu stadionu Craven Cottage 6. veljače bit će užitak gledati Štimčevu momčad u glavnoj provjeri uoči gostovanja Srbije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Istina, izbornik nije opterećen rezultatom u Londonu, sve mu je jasno što se tiče Srbije i neće se puno toga promijeniti. Južna Koreja mu može odagnati samo neke dvojbe. Jedna od važnih je stanje Nike Kranjčara, koji je prošao kompletne pripreme s kijevskim Dinamom, a nije dogovorio transfer, premda ga se povezivalo s QPR-om i Harryjem Redknappom. Kranjčar može biti Štimčeva figura više, igrač koji može donijeti prevagu. Ali, Kranjčar treba Štimcu rastrčan i razigran, a ne bezvoljan i nezadovoljan. Izborniku je najvažnije da se u Londonu nitko ne ozlijedi, da Hrvatska igra na nivou.

Ademi i Andrijašević ostali

Veliku premijeru imat će Arijan Ademi i Franko Andrijašević. Dinamov i Hajdukov vezist Štimca su igrama u jesenskom dijelu sezone natjerali da im pruži šansu na velikoj pozornici. U igri s Južnom Korejom dobit će pristojnu minutažu u društvu Luke Modrića i Ivana Rakitića. Oni su dio velike budućnosti hrvatskog nogometa, sljedeći na redu za unosne transfere.

Komentara 1

JO
jolly
14:15 02.02.2013.

Po naslovu ispada, kao da su nešto zgrešili. Po meni pametan potez Štimca. Više će koristiti reprezebtaciji, ako se izbore za minutažu u svojim klubovima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije