Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pozvan Kalinić

Štimac: Halilović konkurira za minute protiv Škotske

Reprezentacija trening (1)
Zoran Grizelj/VLM/PIXSELL
29.05.2013.
u 13:33

- Igrat ćemo beskompromisni presing na protivničku obranu, nećemo dopustiti Škotskoj da izađe sa svoje polovice

Igor Štimac uživa u svakom trenutku u Međugorju, dobio je potreban mir.

- Kada sam objašnjavao zašto idemo u Međugorje rekao sam da ćemo imati potreban mir. Baš je to riječ koja oslikava ozračje, to je ono što nam treba i u čemu uživamo. Izabrali smo Međugorje zbog specifičnog termina igranja utakmice sa Škotskom jedno mjesto bi nam stvorilo dosadu. Inače, Zagreb ostaje naša baza okupljanja koja slijede. Tada u pravilu imamo četiri-pet dana za treninge i Zagreb je po svemu najpogodniji – kazao je Štimac.

Sjajno je raspoložen, ništa mu ne može poremetiti idilu. Pa, ni to što je ostao bez vratara Tomića. Odmah je uslijedio novi poziv, u Međugorje je stigao Hajdukov vratar Lovre Kalrinić.

- Imamo samo dva vratara, Tomić je zadobio ozljedu noge, koja je vrlo bolna, pa smo odmah pozvali Kalinića da nam se priključi kako bi se trening mogao nesmetano odvijati – kaže Štimac.

Mladi igrači poput Halilovića i Jedvaja, novaci poput Milića i Tomasova, pravo su osvježenje priprema. Štimac je vrlo jasno objasnio što želi od njih. Odaslao je poruku svima kojima nešto nije jasno.
Ovi mladići su dio ove naše priče. Uistinu želim ostaviti dosta toga iza mene kad dođe dan kad se rastanemo. Ne razmišljam samo o sebi, svojim trenerskim potrebama i rezultatima, već i onima koji će me naslijediti. Stvaranje je kontinuirani proces koji traje i za njega je potrebno puno hrabrosti, drskosti i odvažnosti. Jasno mi je da mnogi ne razumiju zašto sam neke zvao, ali valjda će se u bliskoj budućnosti sjetiti kad ti mladići postanu standardni i kad vide da je hrvatska nastavila s rezultatima. Ovim mladićima je jasno rečeno kakva je hijerahrija što je poštivanje starijih kolega i da moraju puno učiti. Ali, kad dođe teren onda nema podjele stariji-mlađi, tu imaju prigodu izboriti mjesto igranja u hrvatskoj reprezentaciji – kazao je Štimac.
Jedan od tih mladih je i Alen Halilović. Odličan je na uvodnim treninzima, oduševio je stožer reprezentacije. A protiv Škotske u momčadi nema Luke Modrića. Poznavajući Štimca nikog ne bi iznenadilo da veliko povjerenje ukaže Haliloviću, koji bi s nepunih 17 godina postao najmlađi reprezentativac svih vremena.

- Sve ovisi o Alenu, blistao je na treningu, svi ste vidjeli što je u stanju napraviti. Na dobrom je putu da se nametne i konkurira za konkretniji učinak za utakmicu sa Škotskom – kaže Štimac.

Bit će veselo pratiti kako se Halilović za mjesto u momčadi bori s Kranjčarom i Perišićem, svojevrsnim povratnicima iza kojih su neugodne ozljede.

- Dosta sam zadovoljan s njima, Niko se oporavio iznenađujuće brzo, a Perišić se vraća u formu. Kod njega nikad nije bilo upitno nogometno znanje, jedino treba vidjeti koliko minuta je u stanju odigrati – kazao je Štimac.

U Međugorju se počeo baviti i Škotskom. No, glavne aktivnosti oko našeg protivnika odvijat će se na zagrebačkom dijelu priprema. Međutim, Štimac zna što želi od svoje momčadi i kakva će Hrvatska biti protiv Škotske.

- Analize nam tek slijede, igrači su dobili prve smjernice, više ćemo o tome kad se kompletiramo u Zagrebu. Tada ćemo biti i aktivniji u analizama Škotske. Prema prvim informacijama znamo da će Škotska biti bez kompletne obrane, da ima dosta promjene. Ali, nemam dvojbi kakva će biti Hrvatska. Igrat ćemo beskompromisni presing na protivničku obranu, nećemo dopustiti Škotskoj da izađe sa svoje polovice – kazao je Štimac.

>>Alen Halilović: Štimac je nazvao i moje roditelje, dakle poštuje me

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije