Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBIRKA KARIKATURA Srećka puntarića

"Šteta trave" jer je naš nogomet prava noćna mora

Felix nogomet (1)
Foto: VL
1/4
09.05.2010.
u 13:12

– Ta knjiga bit će razonoda svima onima koji žele da nogomet i bude samo razonoda – tako je poznati hrvatski karikaturist Srećko Puntarić najavio svoju zbirku karikatura "Šteta trave".

Kao što se iz samog naslova vidi, autor se karikaturama cinično osvrće na stanje na hrvatskim nogometnim travnjacima i oko njih.

– Nažalost, u hrvatskom je nogometu toliko negativnih stvari da mi ne nedostaje ideja za karikature. Nekad je nogomet bio razonoda, a sad je postao noćna mora – rekao je Puntarić, koji će zbirku predstaviti u utorak u 19 sati u dvorani Hrvatske kulturne zaklade kod Nacionalne sveučilišne knjižnice.

Zbirka koja sadrži 60 karikatura prodavat će se po cijeni od 40 kuna.

Srećko Puntarić sportskom se karikaturom, posebnom temom nogometa, bavi još od 1977. godine.

– Nogomet je postao dio naše svakodnevice, dio društvenog života, a s njim se isprepleće i politika, pa je zato uvijek zanimljiv – objašnjava Puntarić.

U svojim se karikaturama vezanim uz nogomet Puntarić osvrće na probleme s transferima, korupcijom, klađenjem, huliganstvom na tribinama...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije