Naslovnica Sport Nogomet

Steinbrückner nadmudrio učitelja

27. listopada 2008. u 16:32 3 prikaza
osijek3-txt.jpg
Foto: import

Učenik je nadmudrio učitelja. Ljupku Petroviću i iskusnoj momčadi Croatije Tomislav Steinbrückner suprotstavio je osječku mladost koja je u svom najboljem ovosezonskom izdanju na koljena bacila neugodnog protivnika, koji je na kraju još dobro i prošao.

Nakon utakmice trofejni trener nije krio oduševljenje potencijalom bijelo-plavih, kao i načinom na koji je njegov nekadašnji štićenik posložio momčad. Koja, iako je još jučer bila prežaljena, danas privlači pozornost rastrčanošću i kombinatorikom.

- Naravno da moram biti zadovoljan poslije pobjede, iako je pri 1:1 utakmica mogla krenuti i u drugom smjeru. Međutim, nakon našeg drugog pogotka momčad je vratila samopouzdanje i da je bilo samo malo manje sebičnosti u završnici mogli smo još poneki put zatresti mrežu Croatije - kaže Steinbrückner, koji tvrdi da njegova momčad može igrački još znatno napredovati.

Mladi trener Osijeka u nedjelju je sve iznenadio izostavljanjem Karla Primorca iz zapisnika, no s obzirom na formu napadača, ne krije da će u nastavku prvenstva imati slatke brige.

- Nakon osam mjeseci stanke zbog ozljede vratio se Vedran Nikšić i sada imam petoricu kvalitetnih napadača koje mogu rotirati. Primorac je upao u krizu i odlučio sam ga izostaviti za tu utakmicu, no i dalje ga smatram standardnim članom momčadi - naglašava Steinbrückner.

U utakmici idućega kola u Vinkovcima zanima ga samo nastavak pozitivnog niza.
- Od igrača neću tražiti ništa drugo već samo da budu hrabri i pokažu koliko mogu i znaju.

INA
Mnogo više od benzinske postaje
Umorni od dugačke vožnje i željni osvježenja? INA je u svojim maloprodajnim mjestima pripremila rješenje

A1 izdvaja za Vas