Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠA MISS SPORTA

Stefany Hohnjec ima novi posao: Jurim sto na sat i uživam

Stefany Hohnjec
20.10.2017.
u 11:23

Znam da je bilo nekakvih traženja u mom životu, ali oduvijek sam znala da će ritmička gimnastika biti ponovno jednog dana dio mog života

Zagreb je dobio još jedan novi klub ritmičko-sportske gimnastike. Osnovala ga je Stefany Hohnjec, bivša prvakinja Hrvatske, višegodišnja reprezentativka te sudionica europskih i svjetskih prvenstava koja je 2004. godine ponijela lentu Miss sporta Hrvatske. Stefany je već druga ritmičarka koja je u posljednjih nekoliko godina osnovala klub u Zagrebu. Prije nje to je napravila Nika Crevatini čiji se klub zove Aura. A kako se zove novi klub? Jednostavno – klub ritmičke gimnastike Stefany Hohnjec.

Najviše djece u Gorici

– Za sada imam termine na četiri lokacije, u Zagrebu na Kajzerici i Knežiji, te u Velikoj Gorici i Zaprešiću. Klub ritmičke gimnastike Stefany Hohnjec je klub za rad s djevojčicama predškolske i školske dobi. Kroz vježbe ritmičke gimnastike, igru i ples, bez rekvizita i s rekvizitima (vijača, obruč, lopta…), te kroz različite druge vježbe djeca razvijaju motoričke sposobnosti i vještine te usvajaju radne navike za ritmičku gimnastiku i ostale sportove.

Stefany Hohnjec
1/10

.Kakav je odaziv djece?

– U samo mjesec dana, koliko radim, imam već jako veliki odaziv djece. Najveći broj djece se prijavio u Velikoj Gorici , gdje je upravo, po mom mišljenju, nedostajalo ovako nešto. Kako stignem obići sve lokacije? Jurim sto na sat. Iz jedne dvorane u drugu. Imam iza sebe stručnu osobu kao mentora sa završenim kineziološkom fakultetom tako da smo sve dobro izorganizirali, a ako će zanimanje biti sve veće i veće, morat ćemo zaposliti još nekoliko pomoćnih trenerica – istaknula je.
 Ideju da radi s djecom dobila je za vrijeme boravka u Kini, gdje je u Pekingu radila u privatnoj sportskoj akademiji s djecom predškolskog i školskog uzrasta.

– Po povratku iz Kine jedno vrijeme radila sam u jednoj tvrtki kao menadžer za marketing i prodaju. S obzirom na to da sam završila Ekonomski fakultet, radila sam u struci. Zadnjih godinu i pol imala sve češće sam mislila o osnivanju kluba i stvari su se polako počele razvijati u tom smjeru. Počela sam rad u drugim klubovima i upisala Stručni studij za izobrazbu trenera na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. U roku od godinu dana odlučila sam pokrenuti svoju školu ritmičke gimnastike i započeti s onime što najviše volim raditi.

Stefany se potpuno okrenula mirnom i obiteljskom životu. A njen novi klub potpuno ju je zaokupirao.

Uživam radeći

– Nisam mogla vjerovati da ću u tako kratko vrijeme okupiti toliko puno djece. Znam da je bilo nekakvih traženja u mom životu, ali oduvijek sam znala da će ritmička gimnastika biti ponovno jednog dana dio mog života. Uživam i veselim se svakom treningu, premda ponekad bude toliko naporno da zna sve boljeti. Nagrada mi je kada na kraju treninga vidim zadovoljna i nasmiješena lica mojih malih djevojčica koje su mi već toliko bliske srcu i koje sam jako zavoljela – istaknula je.

Je li bio problem naći dvorane?

– Nije bilo lako jer je mnogo sportova i sportaša, ali nekako sam uspjela. Nama ne trebaju velike i visoke dvorane, kao što je meni bilo potrebno za treninge i natjecanja, tako da ih je bilo lakše pronaći – rekla je Stefany.

Komentara 11

Avatar DŠ.....
DŠ.....
13:56 20.10.2017.

Samo naprijed, curo!

NE
Neonacionalist
18:28 20.10.2017.

Bilo bi zanimljivo da je izjavila ševim se sto na sat i uživam.

Avatar milidobrović
milidobrović
16:43 20.10.2017.

Stefany je svakako jedna od najljepših ako ne i najljepša miss sporta, zato je i tako popularna. Pravi je ukras našeg naroda. Sretno Stefany

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije