Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvački spektakl

Starčević gubio u finalu pa na krilima sjajne publike osvojio naslov

Božo Starčević
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/12
04.02.2018.
u 10:23

Starčević je gubio (0:2), ali je nakon pasivnosti Bjelorusa Sasunouskog sve preokrenuo u parteru s dva okretanja

Četiri medalje osvojili su hrvatski hrvači na vrlo jakom, petom po redu, hrvačkom Zagreb Openu održanom u zagrebačkom Domu sportova kojeg su uživo pratili i olimpijski pobjednici poput Valenta Sinkovića i Josipa Glasnovića te boksački profesionalac Filip Hrgović.

Baš kao i lani, pobjednik u svojoj težinskoj skupini bio je olimpijac Božo Starčević (82 kg), no Dominik Etlinger (77 kg) nije uspio obraniti naslov. Premda je u finalu protiv Bjelorusa Kiloua vodio 5:0, iznimno snažni protivnik je na koncu izjednačio (5:5) i pobijedio zahvaljujući pravilu koje kaže da u slučaju neodlučenog pobjeđuje onaj koji je posljednji napravio bod.

Božo Starčević
1/12

Starčević je pak gubio (0:2), ali je nakon pasivnosti Bjelorusa Sasunouskog sve preokrenuo u parteru s dva okretanja pa je slavio sa 5:2. Bronce su osvojili Antonio Kamenjašević (77 kg) i Ivan Huklek (87 kg). Najuspješniji su bili Bjelorusi s tri pobjednika, a na nikad jačem Zagreb Openu još slavila dva Mađara te po jedan Turčin, Srbin, Rumunj i Francuz. Sudjelovalo je 131 hrvača iz 19 zemalja, a finala su bila organizacijski na vrlo visokoj razini, po nekima čak i u samom europskom vrhu.

Poslastica za gledatelje bile su i besplatne krafne koje su darivali vlasnici American Donuta, inače bivši hrvači Mato i Pejo Zirdum. Hrvači su poznati po tome da kada uspiju u poslu nesebično pomažu svom sportu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije